Amazon Alexa

gbcolin
Posty: 90
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

wt sty 07, 2020 2:23 pm

Wspiera dzięki iftt. Wydajesz komendę głosową: trigger gate i wsio.

https://youtu.be/74egq_oXI7s
Nie atakuję projektu Supli ;)
missim
Posty: 34
Rejestracja: pt lis 30, 2018 11:08 pm

czw sty 16, 2020 12:24 pm

gbcolin pisze:
wt sty 07, 2020 2:23 pm
Wspiera dzięki iftt. Wydajesz komendę głosową: trigger gate i wsio.

https://youtu.be/74egq_oXI7s
Mam tak zrobione na asystencie google i oczywiście działa, ale nie mam pomysłu jak podpiąć czujnik otwarcia jego linkiem bezpośrednim, żeby po otwarciu bramy asystent o tym poinformował ? Czy ktoś ma tak zrobione ?
gbcolin
Posty: 90
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

pt sty 17, 2020 12:07 am

Do tego w ogóle nie potrzebujesz linków bezpośrednich. Jedyne czego potrzebujesz to Rutyny: when this heppen smart house czujnik bramy, then say: gate was opened. I finito.
Nie atakuję projektu Supli ;)
missim
Posty: 34
Rejestracja: pt lis 30, 2018 11:08 pm

pt sty 17, 2020 10:46 am

gbcolin pisze:
pt sty 17, 2020 12:07 am
Do tego w ogóle nie potrzebujesz linków bezpośrednich. Jedyne czego potrzebujesz to Rutyny: when this heppen smart house czujnik bramy, then say: gate was opened. I finito.
Dziękuję bardzo za podpowiedź,
jednak proszę wytłumacz mi, bo nadal nie rozumiem skąd Asystent ma wiedzieć, że to nastąpiło ?
Mam sterownik bramy Supli podpięty do Google Assistent przez Webhooks, więc jak miałbym to zaimplementować w tym zestawie ?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1139
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt sty 17, 2020 11:20 am

Pytasz nie tym temacie i koledzy, który używają Google Home mogą nie przeczytać do Twojego pytania. On dotyczy Alexy.

Tak jak kolega @gbcolin napisał. W Alexie to proste. Po prostu w Routines ustawiasz When this happens - Sensor open itd.
Google Home nie znam na tyle i nie wiem czy jest tam coś analogicznego.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
missim
Posty: 34
Rejestracja: pt lis 30, 2018 11:08 pm

pt sty 17, 2020 11:32 am

michael pisze:
pt sty 17, 2020 11:20 am
Pytasz nie tym temacie i koledzy, który używają Google Home mogą nie przeczytać do Twojego pytania. On dotyczy Alexy.

Tak jak kolega @gbcolin napisał. W Alexie to proste. Po prostu w Routines ustawiasz When this happens - Sensor open itd.
Google Home nie znam na tyle i nie wiem czy jest tam coś analogicznego.
Zgadza się, zaplątałem się tu z wyszukiwarki :)
Wynoszę się do właściwego działu.
Dziękuje i pozdrawiam.
gbcolin
Posty: 90
Rejestracja: śr cze 12, 2019 4:13 pm

pt sty 17, 2020 11:50 pm

Czy ktoś słyszał, czytał coś więcej odnośnie języka Polskiego? Angielski nie jest żadnym problemem, ale mimo wszystko mieszkamy w większości w Polsce :D
Nie atakuję projektu Supli ;)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt lut 21, 2020 9:51 am

Po aktualizacji do 2.3.19 nie mogę połączyć alexy z własną instancja? Wyskakuje błąd 503, co to może być?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9137
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 21, 2020 10:08 am

Rozumiem, że po aktualizacji własnej instancji do 2.3.19. W którym miejscy otrzymujesz taki komunikat ?
Nie zresetowałeś sobie klucza instancji ?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 830
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt lut 21, 2020 11:29 am

pzygmunt pisze:
pt lut 21, 2020 10:08 am
Rozumiem, że po aktualizacji własnej instancji do 2.3.19. W którym miejscy otrzymujesz taki komunikat ?
Nie zresetowałeś sobie klucza instancji ?
Tak dokładnie po aktualizacji własnej instancji. Komunikat otrzymuje
Już po wpisaniu swojego loginu i adresu serwera. W miejscu gdzie powinienem podać już dane logowania do serwera wtedy wyświetla logo supla i inwormacje że serwer zwrócił błąd 503.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Amazon Alexa”