Binding do OpenHaba dla Supli

andras
Posty: 360
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

nextanimal pisze: wt lis 13, 2018 8:31 am
andras pisze: pn lis 12, 2018 12:30 pm
nextanimal pisze: pt lis 09, 2018 3:06 pm

Mam zainstalowane Eclipse a nie mam do wyboru Supla Binding , co może być przyczyną ?
No u mnie też były schody. Na VirtualBoxie zainstalowałem Rasbiana i tam OpenHab'a i tu ża żadne skarby nie pokazał się binding Supla. Pokazał mi się dopiero po zainstalowaniu ze strony openhab.org wersji dla Windows. Tam wgrały się domyślnie różne inne bindingi jak równiesz Eclipse IoT i tu bindig Supla się pokazał. Wgrał się i nawet wykrył mojego testowego Sonoff'a Basic z Multiboard Firmware. Ale niestety nie pokazały się kanały więc nijak nie mogę dodać tego Sonoff'a do .items żeby pokazać go na HABPanelu.
Mam OpenHaba ze strony openhab.org też na windows , Eclipse IoT zainstalowany ale bindig Supla nie pojawia się :( co jeszcze można zrobić ?
nextanimal
Posty: 25
Rejestracja: śr paź 31, 2018 12:49 pm

andras pisze: wt lis 13, 2018 10:59 am
nextanimal pisze: wt lis 13, 2018 8:31 am
andras pisze: pn lis 12, 2018 12:30 pm

No u mnie też były schody. Na VirtualBoxie zainstalowałem Rasbiana i tam OpenHab'a i tu ża żadne skarby nie pokazał się binding Supla. Pokazał mi się dopiero po zainstalowaniu ze strony openhab.org wersji dla Windows. Tam wgrały się domyślnie różne inne bindingi jak równiesz Eclipse IoT i tu bindig Supla się pokazał. Wgrał się i nawet wykrył mojego testowego Sonoff'a Basic z Multiboard Firmware. Ale niestety nie pokazały się kanały więc nijak nie mogę dodać tego Sonoff'a do .items żeby pokazać go na HABPanelu.
Mam OpenHaba ze strony openhab.org też na windows , Eclipse IoT zainstalowany ale bindig Supla nie pojawia się :( co jeszcze można zrobić ?
No to nie wiem, ja w zasadzie nic nie robiłem dodatkowego. Poprostu zainstalowałem OpenHab'a (przez Chocolate) i po odpaleniu OpenHaba wybrałem Demo. I to chwile pomieliło, pokazywał że coś instaluje, kasuje ... dodaje, usuwa... i po pewnym czasie poprostu w Adons zobaczyłem Supla Binding. Dodałem go i podałem w nim dane z Supla RESTFull Api.
nextanimal
Posty: 25
Rejestracja: śr paź 31, 2018 12:49 pm

magx2 pisze: wt lis 13, 2018 9:53 am Zrób screen z supla cloud
poderzewam, że nici z bindingu Sonoff'ów na Supla.... :(
magx2
Posty: 347
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontakt:

Nie mam pojecia jakie masz tam oprogramowanie. Binding powienine dzialac dla kazdego urzadzenia ON/OFF.
Java 4 Life :twisted:

API Java
GUI
Server Mock

nextanimal
Posty: 25
Rejestracja: śr paź 31, 2018 12:49 pm

magx2 pisze: pt lis 16, 2018 1:24 pm Nie mam pojecia jakie masz tam oprogramowanie. Binding powienine dzialac dla kazdego urzadzenia ON/OFF.
Firmware na Sonoff'ie to Firmware Muliboard od @Espablo.

A zrzuty były z cloud.supla.org. Może po prostu binding nie działa prawidłowo na instalacji Windowsowej OpenHABa…
magx2
Posty: 347
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontakt:

Raczej to nie wina OpwnHaba na windowsie.

Motto Javy: Write once, run everywhere
Java 4 Life :twisted:

API Java
GUI
Server Mock

nextanimal
Posty: 25
Rejestracja: śr paź 31, 2018 12:49 pm

magx2 pisze: pt lis 16, 2018 3:09 pm Raczej to nie wina OpwnHaba na windowsie.

Motto Javy: Write once, run everywhere
To może mojego netu? OpenHAB jest za NATem Ogange LTE.
andras
Posty: 360
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

Potwierdzam On/Off serwer OpenHaba na windows 7 i działa .
magx2
Posty: 347
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontakt:

nextanimal pisze: pt lis 16, 2018 3:23 pm To może mojego netu? OpenHAB jest za NATem Ogange LTE.
Nie. To jest wina softu na sonofie
Java 4 Life :twisted:

API Java
GUI
Server Mock

nextanimal
Posty: 25
Rejestracja: śr paź 31, 2018 12:49 pm

magx2 pisze: pt lis 16, 2018 5:42 pm
nextanimal pisze: pt lis 16, 2018 3:23 pm To może mojego netu? OpenHAB jest za NATem Ogange LTE.
Nie. To jest wina softu na sonofie
Rzeczywiście. Jak wgrałem firmware https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/master/sonoff

Kod: Zaznacz cały

boot_v1.5.bin--------->0x00000
sonoff_ds18b20_user1.1024.new.2.bin---->0x01000
esp_init_data_default.bin---->0xfc000
to pojawił się kanał Switch w OpenHAB.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OpenHAB”