domofon hikvision DS-KIS703-P + SBW-02 podłączenie

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2147
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Nie rozumiem pytania? Pytasz czy rygiel może być czujnikiem otwarcia?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posty: 215
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Tak, zamiast kontaktronu.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2147
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Nie, nie ma takiej możliwości. Rygiel jest elementem wykonawczym - kiedy zostanie podane napięcie, rygiel zwalnia zaczep furtki i można otworzyć bramkę. Po zaniku napięcia na ryglu bramka może być cały czas otwarta. Do jej zamknięcia nie ma potrzeby ponownego zwolnienia zaczepu - zamknięcie jest mechaniczne (zatrzask). Rygiel w żaden sposób nie może pełnić funkcji czujnika.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posty: 215
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Ale jak dobrze rozumie bez kontaktronu wszystko będzie działać ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12534
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Sterowanie tak. Odczyt stanu, nie.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 646
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Taki elektrozaczep z czujnikiem?
http://www.elektrozaczep.pl/?49,pl_elek ... skopradowy

Ta sekcja odpowiada za podłączenie - wg. mnie powinno działać.
pam.png
pam.png (427.48 KiB) Przejrzano 197 razy
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2147
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Ale do tego potrzebne są i tak dodatkowe przewody. A podejrzewam że tu jest problem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posty: 215
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Nie to nie potrzebne. Nie potrzebuję tu stanu otwarcia nie mam go przy domofonie.
Mam jeszcze takie pytanie. Hikvision zwalnia rygiel na 5 sekund. Z sbw jak będzie on zwalnia i dopiero po moim kolejnym załączeniu uzbraja ?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2147
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

SBW będzie Ci zwalniał o czas jaki sobie ustawisz w Cloud. Może to też być 5 sekund.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mdi87
Posty: 215
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji, wszystko jasne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”