SBW-02 uwagi przedpremierowe

Awatar użytkownika
miroph
Posty: 179
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt wrz 03, 2019 1:03 pm

Demolkaa pisze:
czw sie 29, 2019 10:13 am
Tylko teraz pytanie czy to wina jest tego pojedynczego elektrozaczepu czy na każdym elektrozaczepie będzie się tak działo? A może jeszcze sprawdzić jakby dodać kontaktron na testy do furtki czy takie zjawisko też będzie?
U mnie na dwóch bramach z kontaktronami nie mam takiego zjawiska.
Na dwóch bramach takiego zjawiska nie będzie, zjawisko to również nie pojawi się jeżeli zastosujemy do wysterowania zaczepu napięcie stałe.
Przy zasilaniu elektrozaczepu napięciem przemiennym indukują się zakłócenia poprzez drgania cewki w w elektrozaczepie, do tego dochodzi jeszcze zbyt długi przewód i powstają takie efekty.
Na obecną chwilę pracujemy nad rozwiązaniem, które będzie najbardziej optymalne dla klienta, bez powodowania trudności w montażu.
Rozwiązanie z kondensatorem jest prawidłowe. Równie dobrze można było zastosować diodę prostowniczą, jeżeli elektrozaczep ma możliwość pracy przy napięciu stałym (DC).
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 495
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

czw paź 03, 2019 3:24 pm

Witam, kiedy pojawi się moduł w sprzedaży?

Mam pilne zapotrzebowanie na takie dwa moduły.
A ze ma być to dla kogoś to nie chce dawać DIY.
MMarcin
Posty: 87
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

sob lis 02, 2019 6:10 pm

Ja w moim module zauważyłem że jak nie ma zasięgu wifi i dioda miga a w tym czasie otworzę bramę przyciskiem fizycznym to po powrocie połączemia z wifi nie odświeża semsora otwarcia. Czyli pokazuje że brama jest zamknięta a faktycznie jeat otwarta. Dopiero po zamknięciu i ponownym otwarciu prawidłowo pokazuje w aplikacji stan czujnika. W garażu mam słabe wifi i tem stan występuje dość często. Przydała by się antena jak w MEW.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 179
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pn lis 04, 2019 6:10 am

Hej. Nie bardzo jest możliwość zainstalowania anteny w urządzeniu dopuszkowym. Jeżeli występuje taki objaw musisz poprawić zasięg sieci Wi-Fi.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 04, 2019 9:46 am

Problem ze zmianą stanu został potwierdzony. Poszukiwanie rozwiązania w toku...
MMarcin
Posty: 87
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

wt lis 05, 2019 9:03 am

miroph pisze:
pn lis 04, 2019 6:10 am
Hej. Nie bardzo jest możliwość zainstalowania anteny w urządzeniu dopuszkowym. Jeżeli występuje taki objaw musisz poprawić zasięg sieci Wi-Fi.
Tak wiem. Ale ten sterownik będzie raczej montowany w obudowie istniejącej centralki sterującej bramą a nie w puszce fi60. Z zasięgiem sobie poradzę montując dodatkowy router w garażu.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lis 05, 2019 4:02 pm

MMarcin pisze:
sob lis 02, 2019 6:10 pm
Ja w moim module zauważyłem że jak nie ma zasięgu wifi i dioda miga a w tym czasie otworzę bramę przyciskiem fizycznym to po powrocie połączemia z wifi nie odświeża semsora otwarcia. Czyli pokazuje że brama jest zamknięta a faktycznie jeat otwarta. Dopiero po zamknięciu i ponownym otwarciu prawidłowo pokazuje w aplikacji stan czujnika. W garażu mam słabe wifi i tem stan występuje dość często. Przydała by się antena jak w MEW.
Problem rozwiązany. Dostępna jest aktualizacja do wersji v2.7.13
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt lis 05, 2019 10:10 pm

Jak to wygrać?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1035
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt lis 05, 2019 10:35 pm

Należy wejść w tryb konfiguracji , wybrać aktualizacje następnie restart.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt lis 05, 2019 10:54 pm

Dzięki. Jutro musze isc do garazu i to obadac
ODPOWIEDZ