Jak podłączyć SBW-02 do Wisniowski ST-2

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9605
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 09, 2020 2:41 pm

misiek2020 pisze:
czw kwie 09, 2020 2:10 pm
Zbyszek12 podłączyłem jak pisałeś.
Czyli jak ?
misiek2020 pisze:
czw kwie 09, 2020 2:10 pm
Brama sie nie uruchamia ale moge ją zatrzymac.
Co masz na myśli ? Nie możesz rozpocząć otwierania/zamykania ale możesz zatrzymać ?

misiek2020 pisze:
czw kwie 09, 2020 2:10 pm
Jak ominąłeś temat dwu sekundowego sygnału?
Chodzi Ci o czas przekaźnika ? Możesz go ustawić na cloud.supla.org
Zbyszek12
Posty: 10
Rejestracja: śr mar 11, 2020 11:21 am

czw kwie 09, 2020 3:14 pm

Tak wygląda u mnie. A co do tych 2 sekund to ustawiasz w cloud.supla.org tak jak pisał @pzygmunt.

POZDRAWIAM
Załączniki
1F566925-B74F-4103-A238-EF219DBA6120.jpeg
1F566925-B74F-4103-A238-EF219DBA6120.jpeg (1.67 MiB) Przejrzano 798 razy
02289B96-4FA8-42C1-B292-A0A91D0A58CA.jpeg
02289B96-4FA8-42C1-B292-A0A91D0A58CA.jpeg (2.12 MiB) Przejrzano 798 razy
misiek2020
Posty: 3
Rejestracja: czw kwie 09, 2020 2:07 pm

czw kwie 09, 2020 7:08 pm

bardzo dziekuje za podpowiedz.
Juz działa. Jeszcze mam tylko problem z krancowkami. Nie pokazuje mi stanu bramy( czy jest otwarta czy zamknieta)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9605
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 09, 2020 8:22 pm

Może odwrotnie zasiliłeś SBW
Zbyszek12
Posty: 10
Rejestracja: śr mar 11, 2020 11:21 am

sob kwie 11, 2020 12:51 pm

miroph pisze:
czw kwie 09, 2020 1:59 pm
Spróbuj zasilić go z innego źródła.
No więc zasiliłem go z innego źródła (ok. 13,5V i 1,2A), zasięg zwiększył się do ok. 15 - 20m, może być chociaż było dużo lepiej natommias przestał pokazywać stan bramy (otwarta czy zamknięta) tak jak by nie widział krańcówek. Zamieniałem kable IN1 i IN2 ale to niczego nie zmieniło.

POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9605
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob kwie 11, 2020 1:08 pm

Jak zasilasz z innego źródła to nie możesz bezpośrednio podłączyć krańcówek do IN1/2. Musisz użyć dodatkowego przekaźnika. Problem z zasięgiem zgłoś proszę Zamelowi. ( z mojej strony też prześlę im linka)
elmaya
Posty: 1024
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob kwie 11, 2020 1:23 pm

I would bet the cause is an extremely weak WiFi signal.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 576
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

sob kwie 11, 2020 1:27 pm

Zbyszek12 pisze:
sob kwie 11, 2020 12:51 pm
miroph pisze:
czw kwie 09, 2020 1:59 pm
Spróbuj zasilić go z innego źródła.
No więc zasiliłem go z innego źródła (ok. 13,5V i 1,2A), zasięg zwiększył się do ok. 15 - 20m, może być chociaż było dużo lepiej natommias przestał pokazywać stan bramy (otwarta czy zamknięta) tak jak by nie widział krańcówek. Zamieniałem kable IN1 i IN2 ale to niczego nie zmieniło.

POZDRAWIAM
Hej. Podaj mi namiary na PW, skontaktuję się z Tobą we wtorek.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Zbyszek12
Posty: 10
Rejestracja: śr mar 11, 2020 11:21 am

sob kwie 11, 2020 4:20 pm

elmaya pisze:
sob kwie 11, 2020 1:23 pm
I would bet the cause is an extremely weak WiFi signal.
I have a good Wi-Fi signal here (3 lines out of 5 on the phone).
misiek2020
Posty: 3
Rejestracja: czw kwie 09, 2020 2:07 pm

śr maja 13, 2020 6:17 am

WItam Was,
U mnie ten sam problem jest.
Wszytskie piloty działaja tylko z bliska(2-3m)
:cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”