SBW-02

Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

wt mar 10, 2020 10:06 am

Mam SBW-02 które wykorzystuje do otwierania bramy przesuwnej i do otwierania tej samej bramy przesuwnej tylko częściowo (tak zwana furtka). Do napędu mam też podłączony domofon który ma też dwie funkcje. Pierwsza funkcja to otwieranie bramy i działa to prawidłowo a druga funkcja to otwieranie furtki i niestety tutaj nie działa. Wydaje mi się że problem jest w tym że przy funkcji furtka sygnał z domofonu jest dłuższy np. 15 s aby elektrozaczep przez ten czas był otwarty. Pytanie czy idzie jakość sygnał skrócić do zwykłego impulsu? Myślałem tutaj o przekaźniku czasowym ale jak czytam to tylko wszyscy piszą jak wydłużyć dany sygnał a nie skrócić. Macie jakieś pomysły?
Patryk
Posty: 776
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

wt mar 10, 2020 10:17 am

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale ten czas ustawiasz w CLOUD-ie.
Załączniki
20200310_111554.png
20200310_111554.png (303.16 KiB) Przejrzano 365 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 10, 2020 10:18 am

Koledze @Raddii nie chodzi o zmianę czasu w SBW tylko zmianę czasu przy sterowaniu z domofonu.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 836
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt mar 10, 2020 10:20 am

Sprawdź instrukcję swojego domofonu. Mój pozwala na konfigurację tego czasu.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 174
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt mar 10, 2020 10:21 am

Jeżeli masz domofon podłączony do napędu to na moje oko SBW-02 nie bierze tu udziału.
3x SRW-01, 2x SBW-02, 3x ROW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

wt mar 10, 2020 10:28 am

Tak, zgadza się SBW-02 nie bierze tu udziału a w domofonie niestety nie mam możliwości regulacji tego sygnału.
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

wt mar 10, 2020 10:43 am

Wstawiam link do domofonu jaki posiadam

https://www.orno.pl/pl/category/product ... ly--ELUVIO
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 174
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt mar 10, 2020 11:46 am

No to trochę lipa, że producent przewidział tylko 15sek.
Kombinuj z dodatkowym przekaźnikiem jeśli chcesz mieć np. 1sek.
3x SRW-01, 2x SBW-02, 3x ROW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

śr mar 11, 2020 12:49 pm

Jeszcze jeden problem, nie wiem dlaczego ale nie widzę moich urządzeń sterowanych przez SBW-02 na Google Home? Pozostałe które mam w supli to są dostępne.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 174
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr mar 11, 2020 12:50 pm

Nie ma wsparcia dla modułów bramowych.
3x SRW-01, 2x SBW-02, 3x ROW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”