Jak podłączyć do harl 1618

Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 6:19 am

Witam mam problem z połonczenie sterownika sbw 02 pod mój system bramy dwu skrzydłowej firmy harl 1618 mogę prosić o pomoc gdzie z jakimi przewodami mam się wpiąć z sterownika do modułu supli sbw 02
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 24, 2020 9:14 am

Harl 1618 ?
Nie spotkałem się z takim sprzętem. Jakiś link do strony producenta albo zdjęcia ?
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 6:04 pm

Witam mam taki schemat tego mojego systemu bramy i nie wiem jak mam podłonczyc pod ten sterownik kable od sbw 02
Załączniki
IMG_20200324_190120.jpg
IMG_20200324_190120.jpg (2.47 MiB) Przejrzano 64 razy
IMG_20200324_185937.jpg
IMG_20200324_185937.jpg (2.54 MiB) Przejrzano 64 razy
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 178
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt mar 24, 2020 6:14 pm

A1 - +12V
A2 - MASA
11 - +12V
14 - NO

Spróbuj w ten sposób.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 6:17 pm

Ok jutro spróbuję mam nadzieję że nic nie spale he gziekuje na razie pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt mar 24, 2020 6:41 pm

Na NO jest +12V które zasila siłownik więc raczej nie.
A co jest na tym sterowniku w lewym górnym rogu?
Pozdrawiam
Wojtek
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 6:48 pm

Kolego bo ja mam w tym zasilaczu prąd STAŁ 12VDC czy będzie to działać na tym prądzie i czy tego nie spale
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 6:51 pm

Masa
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 6:57 pm

Jeżeli chodzi o ten sterownik bramy to po lewo jest zworka można zmieniać pracę pilota z tym sterownikiem nie ma tam wejść do żadnych przewodów
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 899
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt mar 24, 2020 7:15 pm

Jesteś w stanie zrobić skan lepszej jakości całej instrukcji. Jest w tej instrukcji nazwa firmy produkującej ten sterownik? Google podpowiada, że producentem może być https://www.elektrobim.pl/. Ten produkt tej firmy najbardziej mi pasuje, tyle że na stronie producenta nie ma instrukcji https://www.elektrobim.pl/sklep/zdalne- ... estaw-spj/
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ