Jak podłączyć do harl 1618

and111
Posty: 97
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

wt mar 24, 2020 7:17 pm

To zapewne centralka takiego typu jak np tu https://allegro.pl/oferta/naped-do-bram ... 8169383542
Sterowanie tylko z pilota. Nie ma wejścia na sterowanie z przycisku.
Do rozważenia podlutowanie się pod jeden z pilotów...

Obecnie podobne zestawy oferowane są też z radiolinią ze sterowaniem WIFI
https://allegro.pl/oferta/naped-do-bram ... 8378455849

https://allegro.pl/oferta/zdalne-sterow ... 8515703905
Załączniki
20200324_200837.jpg
20200324_200837.jpg (299.4 KiB) Przejrzano 116 razy
st2k12.pdf
(56.58 KiB) Pobrany 6 razy
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 8:37 pm

Tak to jest tem system
and111
Posty: 97
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

wt mar 24, 2020 8:47 pm

Nie podłączaj w takim razie SBW do radiolinii, bo coś możesz uszkodzić.
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 8:49 pm

To jest instrukcja tego systemu
Załączniki
IMG_20200324_214525.jpg
IMG_20200324_214525.jpg (2.74 MiB) Przejrzano 103 razy
IMG_20200324_214444.jpg
IMG_20200324_214444.jpg (2.72 MiB) Przejrzano 103 razy
IMG_20200324_214414.jpg
IMG_20200324_214414.jpg (2.45 MiB) Przejrzano 103 razy
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 8:50 pm

I jeszcze to reszta instrukcji
Załączniki
IMG_20200324_214636.jpg
IMG_20200324_214636.jpg (2.62 MiB) Przejrzano 101 razy
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

wt mar 24, 2020 8:53 pm

Ok a czy tem moduł sbw 02 może sam pracować bez tej radiostacji jeżeli tak to jak to podłonczyc czy wogule się da to zrobić koledzy
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 179
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt mar 24, 2020 8:56 pm

Faktycznie tu macie rację. Jakość tych zdjęć wprowadziła mnie w błąd. Przy podłączeniu tego jak napisałem nic by się nie stało ale też nie zadziałało.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 911
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt mar 24, 2020 9:09 pm

Na wprost do tego sterownika nie podłączysz SBW-02. Jedyne rozwiązanie, to jak napisał @and111. Poświęcenie jednego pilota (można dokupić za 20 zł na stronie, której adres masz na instrukcji i podpięcie się pod przycisk w pilocie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

śr mar 25, 2020 4:38 am

Ok koledzy mogę prosić o jakiś schemat jak się podpiąć w ten pilot i gdzie to wszystko podłonczyczyc i czy te moduł sbw 02 będzie można podpiąć pod to wszystko?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 10:19 am

Twój sprzęt jest ubogi w funkcje rozszerzające lub nie są one w instrukcji opisane.
Większość sterowników bram pozwala na podłączanie zewnętrznych urządzeń sterujących. Twój najwyraźniej nie.
To co możesz zrobić to przeróbka jednego z pilotów. Musiałbyś jeden rozebrać i wysłać zdjęcia elektroniki (w dobrej jakości).
Potrzebujesz też jakiś multimetr, lutownicę i osobny zasilacz dla SBW.

Zanim jednak zaczniesz rozbierać obudowę pilota napisz czy sterowanie z pilota odbywa się poprzez krótkie naciśnięcie przycisku.
ODPOWIEDZ