Jak podłączyć do harl 1618

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 911
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 10:24 am

Wydaje mi się, że w tym sterowniku otwieranie bramy jest jednym przyciskiem, a zamykanie drugim. Jeśli faktycznie tak jest to wtedy tylko jakiś indywidualny projekt DIY.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

śr mar 25, 2020 12:50 pm

Witam tak mogę na płytce od bramy zmienić otwieranie bramy ma z przerwami lub tylko otwiera jak trzymam cały czas guzik jak puszcze to się zatrzymuje i teraz mam ustawione tak że nacisnę raz krudko puszczam i otwiera lub zamyka i też mogę zatrzymać jednym krudkim naciśnięciem takie ma 3 fukcie do ustawieni ustawiam przekładając zworke w tym sterowniku bramy
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

śr mar 25, 2020 12:55 pm

To jest ten pilot
Załączniki
IMG_20200325_135324.jpg
IMG_20200325_135324.jpg (2.34 MiB) Przejrzano 123 razy
IMG_20200325_135354.jpg
IMG_20200325_135354.jpg (2.23 MiB) Przejrzano 123 razy
IMG_20200325_135408.jpg
IMG_20200325_135408.jpg (2.05 MiB) Przejrzano 123 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 2:30 pm

Otwierasz/zamykasz jednym przyciskiem ? Jeśli tak to podlutuj sobie dwa kabelki pod ten przycisk tak jak na poniższym przykładzie.
Przycisk musi działać w trybie krótkiego naciśnięcia.

Zasilanie SBW z dowolnego zasilacza 12-24V AC lub DC.
Załączniki
IMG_20200325_135324.jpg
IMG_20200325_135324.jpg (2.26 MiB) Przejrzano 111 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 911
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 2:35 pm

Dodam, że jeśli zastosujesz zasilacz 12V DC (prąd stały), to możesz również podlutować przewody do zasilacza od zacisków baterii i nie potrzebujesz wtedy zasilania bateryjnego.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

śr mar 25, 2020 2:50 pm

Fajnie goledzy ale czy te sbw 02 może być podpięte do prądu z tego zasilacza co jest na zdjęciach i i czy te przewody od baterii też modo tam być wpięte jeśli mogę to prosiłbym o jakiś rysunek żebym widział jak to zrobić szczerze to nie jestem żadnym elektronikiem i elektrykiem a nie ukrywam bardzo by mi to ułatwiło całe połonczenie całego tego systemu
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 2:55 pm

Najprawdopodobniej możesz wszystko podłączyć do tego zasilacza przy bramie. Wygląda na to, że jest to zasilacz 12V DC. Zrób jeszcze jego zdjęcie w dobrej jakości. Do kompletu możesz podłączyć jeszcze kontraktron, dzięki któremu będziesz widział czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Przemek00
Posty: 16
Rejestracja: sob mar 21, 2020 9:57 pm

śr mar 25, 2020 3:05 pm

Mam nadzieję że będzie widać dobrze
Załączniki
IMG_20200325_160306.jpg
IMG_20200325_160306.jpg (2.55 MiB) Przejrzano 93 razy
IMG_20200325_160340.jpg
IMG_20200325_160340.jpg (2.39 MiB) Przejrzano 93 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 3:08 pm

Zrób zdjęcie zasilacza, a nie instrukcji.
juras
Posty: 77
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

czw mar 26, 2020 2:23 pm

W instrukcji owej napisane jest, ze dolaczony jest zasilacz stabilizowany 12V DC i mocy 5A
ODPOWIEDZ