SBW-02 SOMFY IXENGO 3S RTS 24V

Alpines
Posty: 17
Rejestracja: wt cze 09, 2020 8:03 am

wt cze 09, 2020 8:12 am

Dzien Dobry
Popodłączeniu SBW 02 do napedu wszystko dziala jak powinno ( tak mi sie wydaje) otwarcie pelne bramy oraz nawet funkcja jednoego skrzydla jako furtka również.
Dziwna sprawa to "tykjacy" moduł sterowania SOMFY podczas otwierania i zamykania - niestety najwiekszym problemem jest to ze piloty RTS stracily mozna powiedziec zasieg.
Da sie nimi otwierac brame tylko w najbliższej odleglosci max 5m gdzie wczesniej bylo to jakies 50m.
Czy ktos sie z was spotkał z podobnym problem?
Supla zakłóca piloty SOMFY?

Dziekuje za odpowiedź .
Dodam ze mam zew antene do centralki przy lampie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8846
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt cze 09, 2020 8:56 am

Zapewne Zamel wymieni Ci moduł. Przekazałem sprawę dalej.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 350
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt cze 09, 2020 9:01 am

Hej. Podaj namiary na PW.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Alpines
Posty: 17
Rejestracja: wt cze 09, 2020 8:03 am

wt cze 09, 2020 10:54 am

Dziekuje bardzo za pomoc
Piotr89
Posty: 1
Rejestracja: pt lip 03, 2020 12:08 pm

pt lip 03, 2020 12:11 pm

Alpines pisze:
wt cze 09, 2020 8:12 am
Dzien Dobry
Popodłączeniu SBW 02 do napedu wszystko dziala jak powinno ( tak mi sie wydaje) otwarcie pelne bramy oraz nawet funkcja jednoego skrzydla jako furtka również.
Dziwna sprawa to "tykjacy" moduł sterowania SOMFY podczas otwierania i zamykania - niestety najwiekszym problemem jest to ze piloty RTS stracily mozna powiedziec zasieg.
Da sie nimi otwierac brame tylko w najbliższej odleglosci max 5m gdzie wczesniej bylo to jakies 50m.
Czy ktos sie z was spotkał z podobnym problem?
Supla zakłóca piloty SOMFY?

Dziekuje za odpowiedź .
Dodam ze mam zew antene do centralki przy lampie.
Cześć,

Czy możesz się podzielić informacją które styki podłączyłeś?

Pozdrawiam,
Piotr
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8846
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 03, 2020 1:24 pm

19 - A1
20 - A2
30 - 11
31 - 14

IN1 można spróbować podłączyć do 7 lub 8 pod warunkiem, że P15 będzie ustawione na 1
Załączniki
Zrzut ekranu 2020-07-3 o 15.24.10.png
Zrzut ekranu 2020-07-3 o 15.24.10.png (362.19 KiB) Przejrzano 533 razy
Alpines
Posty: 17
Rejestracja: wt cze 09, 2020 8:03 am

śr sie 05, 2020 10:25 am

Udało sie ze działa zarówno opcja furtki jak i pełnego otwarcia.
Jedynie w OK Google na hasło "otwórz furtke" otwiera całość.


Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”