FAAC 740/741 z centralą 748D - sposób podłączenia SBW-02

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9386
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 17, 2020 2:37 pm

Przy jednym z czujników odwróć logikę na cloud.supla.org
tomaszd
Posty: 4
Rejestracja: sob paź 17, 2020 1:40 pm

sob paź 17, 2020 2:55 pm

...ok, jestem strasznie początkujący, wystarczyło odwrócić logikę działania furtki w chmurze...

Pozostaje pytanie o napis "Otwórz" przy furtce, zamiast "Otwórz/Zamknij" w aplikacji na Androida.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9386
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 17, 2020 3:15 pm

Funkcja "Otwieranie furtki" zwykle dotyczy zwykłej furtki, której nie można zamknąć stąd taki napis.
To musi tak już zostać.
tomaszd
Posty: 4
Rejestracja: sob paź 17, 2020 1:40 pm

sob paź 17, 2020 3:31 pm

pzygmunt pisze:
sob paź 17, 2020 3:15 pm
Funkcja "Otwieranie furtki" zwykle dotyczy zwykłej furtki, której nie można zamknąć stąd taki napis.
To musi tak już zostać.
OK zrozumiałe, dzięki.
tomaszd
Posty: 4
Rejestracja: sob paź 17, 2020 1:40 pm

ndz paź 18, 2020 8:07 am

Skoro już raz się ośmieszyłem, to spróbuję ponownie.

Robert Błaszczak wypowiedział się w tym wątku, że dzięki podłączeniu IN1 i IN2, można uzyskać trzy stany bramy w aplikacji, ja mam tylko otwartą i zamkniętą. Oczywiście częściowe otwarcie bramy = otwarta furtka, ale w chmurze widzę opcję wskazania czujnika częściowego otwarcia bramy, niestety nie potrafię uzyskać innego efektu niż "brama otwarta w 50%" podczas gdy w rzeczywistości jest zamknięta.

Czy trzy stany bramy to w rzeczywistości brama otwarta, brama zamknięta, furtka otwarta? Co byłoby logiczne, ale wolę się upewnić.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 357
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

ndz paź 18, 2020 8:39 am

Aby uzyskać 3 położenia musisz przekazać do SBW inf. O 3 położeniach bramy. Czyli albo dwa kontaktrony albo jeden plus sygnalizacja otwartej bezpośrednio z centralki.
Masz tak podłączone?
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1407
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz paź 18, 2020 9:52 am

Czyli zajęte wejścia IN1 oraz IN2 na potrzeby sprawdzania stanu bramy. Drugi kanał (np. sterujący furtką) nie ma wtedy możliwości przypisania czujnika.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 357
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

ndz paź 18, 2020 10:00 am

Dokładnie ;) może SBW-03 :mrgreen: ?
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”