Strona 1 z 2

Jak podłączyć do MCA2R10

: śr lip 08, 2020 9:21 am
autor: pzygmunt
A1 - 7
A2 - 6
11 - 8
14 - 12

Re: Jak podłączyć do MCA2R10 (MC424LR10)

: czw lip 09, 2020 3:51 pm
autor: effendi
Centrala posiada funkcję bramki. W innym wątku @elmaya napisał, że aby ją uaktywnić w SBW-02 należy połączyć
21 - 8
24 - 13
Moje pytanie brzmi, czy w takim razie pełną funkcjonalność uzyskamy poprzez wykonanie następujących połączeń?
A1 - 7
A2 - 6
11 - 8
14 - 12
21 - 8
24 - 13

Re: Jak podłączyć do MCA2R10 (MC424LR10)

: czw lip 09, 2020 3:57 pm
autor: pzygmunt
effendi pisze:
czw lip 09, 2020 3:51 pm
Moje pytanie brzmi, czy w takim razie pełną funkcjonalność uzyskamy poprzez wykonanie następujących połączeń?
Osiągniesz jeśli wejście AUX jest odpowiednio ustawione (domyślnie otwiera "skrzydło górne")

Re: Jak podłączyć do MCA2R10 (MC424LR10)

: wt wrz 15, 2020 8:16 am
autor: effendi
Hey, czy istnieje sposób, aby bez posiadania programatora O-View odpowiednio skonfigurować AUX?

Re: Jak podłączyć do MCA2R10

: sob gru 12, 2020 12:09 pm
autor: bogdans1
Po wybraniu otwierania furtki w aplikacji w centralce słychać "stuknięcie" ale nic się nie dzieje :(

Dodatkowo niestety nie mam informacji o statusie otwarcia bramy - możecie podpowiedzieć jak to ogarnąć (wersja dla laika :))?
Dzięki.

Re: Jak podłączyć do MCA2R10

: sob gru 12, 2020 1:57 pm
autor: pzygmunt
Jak podłączyłeś ?

Re: Jak podłączyć do MCA2R10

: sob gru 12, 2020 3:34 pm
autor: bogdans1
Podłączenie mam jak poniżej (centralka opisana jako MCA2, ale to chyba to samo co MC424)
A1 - 10
A2 - 9
11 - 11
14 - 15
IN1 do 7
To załatwiło sprawę otwierania i zamykania (bez stanu bramy :()
Dodatkowo chciałem dodać "furtkę" i dołączyłem (nie wiem czy jest zakodowana bo w pilocie jej nie mam, ale domyślnie podobno powinna być włączona i centralka po wybraniu w aplikacji Supla furtki "stuka"
21 - 8
24 - 13
Brakuje mi obecnie (głownie) stanu bramy i jak się da to furtki.

Re: Jak podłączyć do MCA2R10

: sob gru 12, 2020 5:03 pm
autor: pzygmunt
Musisz uaktywnić OGI w centrali aby mieć stan bramy. Aby mieć funkcję „częściowe otwarcie” musisz zmienić czas załączenia przekaźnika na 0,5 do 1 sek. (Cloud) oraz ustawić AUX wg. tabeli 4.

Re: Jak podłączyć do MCA2R10

: ndz gru 13, 2020 2:21 pm
autor: bogdans1
Czy OGI to
"Wyjście Kontrolka stanu bramy (SCA)/Zamek elektryczny: Jeżeli ta funkcja jest aktywna, zaciski 6-7 mogą być używane do podłączenia zamka elektrycznego. Jeżeli funkcja nie jest aktywna zaciski 6-7 mogą być używane do
podłączenia kontrolki sygnalizującej stan bramy (24V)." - bazowałem na instrukcji do MC424
Próbowałem to przeprogramować (włączyć/wyłączyć), ale niestety status nadal się nie pojawiał.

Z furtką też porażka :(
Włączyłem AUX "Wejście pomocnicze AUX: Centrala posiada wejście pomocnicze, które
może realizować jedną z 6 funkcji:
Otwieranie częściowe typu 1: działa jak wejście KROK po KROKU, ale
powoduje ruch tylko skrzydła wierzchniego. Działa tak tylko w przypadku bramy całkowicie zamkniętej, w przeciwnym przypadku polecenie jest rozumiane, jako polecenie KROK po KROKU dla obu skrzydeł"

zmieniłem w aplikacji wskazany parametr i niestety nie udało się otworzyć tylko jednego skrzydła.
Nie zmieniałem nic w połączeniach, jedynie przeprogramowałem centralkę.

Re: Jak podłączyć do MCA2R10

: ndz gru 13, 2020 7:01 pm
autor: pzygmunt
W takim razie jeśli chodzi o czujnik to pozostaje podłączenie kontaktronu. Co do funkcji „furtka” to poruszamy się tylko w obszarze na jaki pozwala centrala.