Podłączenie Nice RBA3/C do sterownika SBW-02

KoRoSlAW
Posty: 9
Rejestracja: wt paź 20, 2020 12:36 pm

wt paź 20, 2020 7:18 pm

Czy w tym przypadku postępuje tak samo jak przy RBA3 R10? Przekaźnik juz nie jest wymagany jak to było w SBW-01?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 764
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

wt paź 20, 2020 7:45 pm

Wygląda na to, że nie musisz stosować przekaźnika dodatkowego. Jak już wcześniej pisałem Nice steruje w większości napędów biegunem ujemnym, stąd wynikało zastosowanie przekaźnika w SBW-01, dlatego że wejścia IN są wyzwalane tylko plusem. W SBW-02 sytuacja jest nieco inna bo wejścia możesz wyzwalać i plusem i minusem.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
KoRoSlAW
Posty: 9
Rejestracja: wt paź 20, 2020 12:36 pm

czw sty 07, 2021 3:42 pm

Proszę o pomoc. W Rba 3c tak będzie leciało?
A 1 P.P. +
A 2 STOP -
11 P.P.
12 P.P
21 CLOSE
24 CLOSE
KoRoSlAW
Posty: 9
Rejestracja: wt paź 20, 2020 12:36 pm

pn sty 11, 2021 11:44 am

Pomożecie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sty 11, 2021 11:58 am

Sprawdź multimetrem czy pomiędzy wewnętrznymi zaciskami (P.P/STOP) masz napięcie.
21 i 24 nie podłączasz.

Czujnik otwarcia:
IN1 do jednego z zacisków SCA.
KoRoSlAW
Posty: 9
Rejestracja: wt paź 20, 2020 12:36 pm

sob sty 16, 2021 8:36 pm

Panowie jest problem. Nie połączyć się z suplą sbw 02. Wyskakuje komunikat taki jak w załączeniu. Próbowałem na czterech routerach i wszędzie to samo
Załączniki
Screenshot_20210116-211915_Settings.jpg
Screenshot_20210116-211915_Settings.jpg (194.38 KiB) Przejrzano 296 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 16, 2021 8:37 pm

Masz może router Tenda ?
KoRoSlAW
Posty: 9
Rejestracja: wt paź 20, 2020 12:36 pm

ndz sty 17, 2021 4:18 pm

Próbowałem na dwóch routerach TP Link i dwa razy przez wifi z komórki iPhone i samsung. NA Jednym z TP Linka 3 szt. SBW 01 działają bez zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 17, 2021 6:58 pm

Połącz się z siecią wifi emitowaną przez moduł.
Otwórz stronę 192.168.4.1 i wprowadź konfigurację ręcznie.
KoRoSlAW
Posty: 9
Rejestracja: wt paź 20, 2020 12:36 pm

wt sty 26, 2021 10:59 am

Witam niestety po wielokrotnych próbach nie udało się połączyć.
Załączniki
received_463835604793060.jpeg
received_463835604793060.jpeg (104.09 KiB) Przejrzano 195 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”