SBW-02 + Beninca CP.CORE 6B + Wiśniowski Optimum

krumarcin
Posty: 40
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

sob lis 21, 2020 1:18 pm

@Robert, podłączyłem jak opisałeś, brama działa prawidłowo, zyskałem jedną żyłę do podłączenia czujki otwarcia do SBW-02 :)
o to mi właśnie chodziło :) jeden kontaktron mniej do zainstalowania :)
Dzięki!
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1466
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob lis 21, 2020 3:01 pm

A podłączyłeś już do SBW-02 zacisk 8 sterownika i widzisz stan bramy?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
krumarcin
Posty: 40
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

sob lis 21, 2020 3:22 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob lis 21, 2020 3:01 pm
A podłączyłeś już do SBW-02 zacisk 8 sterownika i widzisz stan bramy?
Jeszcze nie. Ale to mial byc chyba zacisk 9. Czekam na kuriera z zasilaczem i dopiero bede podłączał. Dam znać jak zrobię.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1466
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob lis 21, 2020 3:23 pm

Tak, 9.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
krumarcin
Posty: 40
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

czw lis 26, 2020 7:24 pm

Witam ponownie.
Transformatorek dotarł. Zestaw podłączony i śmiga. Tzn. Wiśniowski, bo Beninca za tydzień dopiero będzie zamontowany. Jest tylko jedno ale. Nie pokazuje mi w apce czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9605
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 26, 2020 7:47 pm

Podłączyłeś krańcówkę pod IN1/2
krumarcin
Posty: 40
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

czw lis 26, 2020 7:52 pm

pzygmunt pisze:
czw lis 26, 2020 7:47 pm
Podłączyłeś krańcówkę pod IN1/2
Tak pod zacisk 9 w napędzie tak jak opisaleś. Chyba ze to moze kwestia ikon w cloud? Mozna gdzies w cloud sprawdzic czy SBW odczytuje dane z krancowki?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9605
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 26, 2020 8:01 pm

Odłącz przewody od IN1 i IN2. Na krótko zewrzyj A1 z IN1 i sprawdź czy ikona się zmienia.
Następnie przetestuj A1 z IN2, a na koniec kombinacje
A2 z IN1 oraz A2 z IN2
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1466
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw lis 26, 2020 8:06 pm

To może nie zadziałać, bo przy zastosowaniu zewnętrznego zasilania SBW-02 i pobieraniu sygnału ze sterownika bramy (zacisk 9) nie mamy wspólnej masy.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
krumarcin
Posty: 40
Rejestracja: pn lis 09, 2020 7:38 pm

czw lis 26, 2020 8:27 pm

pzygmunt pisze:
czw lis 26, 2020 8:01 pm
Odłącz przewody od IN1 i IN2. Na krótko zewrzyj A1 z IN1 i sprawdź czy ikona się zmienia.
Następnie przetestuj A1 z IN2, a na koniec kombinacje
A2 z IN1 oraz A2 z IN2
Kombinacja A1+IN1 i A2+IN1 zmienia ikonę na bramę zamkniętą (poza tym cały czas mam ikonę bramy otwartej)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”