Programowanie supla na sonoff

Pawel_1986
Posty: 17
Rejestracja: śr mar 31, 2021 6:58 pm

Witajcie
Pewnie temat wałkowany 1000 razy dlatego przepraszam za powielanie ale chciałbym się dowiedzieć co muszę kupić a u przeprogramować sonoff s55 na supla? Pomożecie? Mam 3 gniazdka. Dodatkowo mam zamiar kupić odpowiedniki row 01 z sonoff i tez będę chciał je połączyć z supla

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1953
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

Prawie zawsze to samo:
1) konwerter USB-UART (3,3V)
2) przewody do połączenia konwertera z modułem
3) informacja gdzie na płytce modułu są dostępne VCC, GND, TX i RX oraz GPIO0
4) program do flashowania ESP
5) firmware GUI Generic (najlepiej dedykowane pod płytkę modułu)
6) zapoznanie się z tutorialem video (link znajdziesz tutaj, zapoznaj się z całym wątkiem)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01, 1x mROW-02, 1x mSRW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Pawel_1986
Posty: 17
Rejestracja: śr mar 31, 2021 6:58 pm

Dzieki bardzo za odpowiedz.

Mam jeszcze pytanie gdyż chciałbym furtkę podpiąć tez pod suple. Czy do elektrozaczepu da się podłączyć sonoff r1 sonoff basic?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12237
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Jeśli Sonoff to Sonoff SV. Nie podłączaj nic co jest zasilane wysokim napięciem.
Pawel_1986
Posty: 17
Rejestracja: śr mar 31, 2021 6:58 pm

Dzieki za odpowiedz
Czy sonoff sv do takiego elektrozaczepu podepnę? Jeśli tak to jak?
Załączniki
FFDF1440-E734-4E99-825D-53F4A4AF9E57.png
FFDF1440-E734-4E99-825D-53F4A4AF9E57.png (638.97 KiB) Przejrzano 294 razy
mdi87
Posty: 140
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Pytanko. Jeśli mam domofon hikvision to ma to szanse na pół pracować z suplą? Tzn domofon jest a podłączyć moduł zamela czy będzie działać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”