Jaki przekaźnik do bramy?

Mike
Posty: 17
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

Witam

Posiadam dwie bramy: wjazdową - silnik faac 741, do której nie posiadam przycisku fizycznego tylko sterowanie pilotem oraz bramę garażowa - silnik faac D1000, do której posiadam przycisk dzwonkowy na ścianie w garażu. Jakie najlepiej przekaźniki dobrać do tych bram i gdzie je montować w przypadku bramy wjazdowej w silniku? A garażowej w puszce?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12516
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Czy masz przewód łączący obie bramy (oba sterowniki) np. skrętkę tak aby można było wykorzystać jeden moduł ?
Mike
Posty: 17
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

Niestety nie mam☹️
piksiak
Posty: 8
Rejestracja: wt gru 22, 2020 7:54 am

Tu jest film z Zamelem - https://www.youtube.com/watch?v=RiPTqNETQH4&t=95s
Taniej jest na shelly.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12516
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

viewtopic.php?p=74150#p74150

viewtopic.php?f=58&t=9280

Oczywiście możesz też wybrać Shelly lub jeszcze tańszy Sonoff SV. Do wyboru do koloru.
Mike
Posty: 17
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

Dziękuje za odpowiedź. Czyli rozumiem, że kupuje dwa SBS-02 i montuje oby dwa bezpośrednio w silnikach? Przy bramie wjazdowej mam fotokomórki natomiast przy bramie garażowej nie mam fotokomórek ani kontraktonów czy to nie będzie problemem?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12516
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Zgadza się. Kontaktron dokupujesz osobno i montujesz wedle własnego uznania.
Przy bramie wjazdowej rozważ wersję z dodatkową anteną.
piksiak
Posty: 8
Rejestracja: wt gru 22, 2020 7:54 am

Mike pisze: czw wrz 23, 2021 7:14 pm ...Czyli rozumiem, że kupuje dwa SBS-02 i montuje oby dwa bezpośrednio w silnikach? Przy bramie wjazdowej mam fotokomórki natomiast przy bramie garażowej nie mam fotokomórek ani kontraktonów czy to nie będzie problemem?
>i montuje oby dwa bezpośrednio w silnikach?
Nie w silnikach tylko w skrzynce sterującej do której podpięte są silniki.

Fotokomórki nie mają tu zastosowania, a jak nie będzie kontaktronów to nie będziesz tylko wiedział czy brama jest zamknięta czy nie i nie zintegrujesz tego potem w asystencie googla (nie będzie można sterować bramą bez kontaktronu głosem) ale bramę otworzysz z aplikacji i zamkniesz.
Mike
Posty: 17
Rejestracja: wt lis 06, 2018 4:10 pm

Dziękuje za odpowiedź. Bez kontraktonów w aplikacji supla nie będę widział jaki jest stan bram?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12516
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Zgadza się.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”