Sonoff. Czy jest włącznik światła?

User avatar
Espablo
Posts: 792
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: https://github.com/Espablo

Sun Jan 14, 2018 5:39 pm

zzz wrote:
Sun Jan 14, 2018 5:08 pm
Pewnie jak się przebiję przez zagadnienie sam wam te schematy zrobię bo wiedza na forum jest przekazywana chaotycznie niestety...
Nam nie musisz robić schematów. Zrob dla siebie i podziel się nimi na forum tak żeby nie było chaotycznie.
zzz wrote:
Sun Jan 14, 2018 5:08 pm
i te same pytania powtarzają się wielokrotnie.
Na forum jest FAQ i wyszukiwarka - to bardzo pomaga, a niewielu z niej korzysta i pytania się powtarzają.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
GoldDraker
Posts: 4
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Sun Apr 15, 2018 2:52 pm

witam
zainstalowałem soft sonoff_switch_mode_DHT22_v2.0_p5 przy próbie połączenia wyświetla mi komunikat <<urządzenie z którym nawiązano kontakt nie jest kompatybilne z tym kreatorem >> wiecie może co się dzieje??
pozdrawiam
Zybi
Posts: 935
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm
Contact:

Sun Apr 15, 2018 3:11 pm

Kreator obsługuje soft od wersji v.2.5.3.
W przypadku tego firmware musisz "ręcznie" wpisać dane na stronie konfiguracyjnej modułu.
Szukasz alternatywnego firmware do Supli - zapraszam tu: https://github.com/zchmielak/ESP8266/tree/master/Zybi
GoldDraker
Posts: 4
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Sun Apr 15, 2018 5:03 pm

dzięki działa , na przyszłość jakby ktoś szukał jak to zrobić to jest opisane https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ niby jest to też w FAQ , ale niech będzie też w tym temacie skoro są w nim gotowe softy to na pewno ktoś też będzie miał podobny problem
jestemtu
Posts: 9
Joined: Sat May 13, 2017 6:36 pm

Mon Apr 16, 2018 4:07 pm

Witam, mam problem, dokupiłem 2 single sonoff zabrałem się za przeprogramowanie , poszło OK ale ku mojemu zdziwieniu po podaniu zasilania 230v LED nawet nie mignie, obie sztuki zachowują się tak samo, zasilania 3,3 volt jest. Na płytce pisze TH_V1.1. Mam sporo ich w domu i wszystkie działają i programowałem je wiele razy . Czy to jest jakaś inna wersja?
Będę wdzięczny za info co może być przyczyną?
Pozdrawiam
byniom
Posts: 178
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Mon Apr 16, 2018 5:25 pm

Przy programowaniu ustaw na DOUT
User avatar
Espablo
Posts: 792
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: https://github.com/Espablo

Mon Apr 16, 2018 5:41 pm

Przeczytaj FAQ i zwróć uwagę na 16 pkt
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
jestemtu
Posts: 9
Joined: Sat May 13, 2017 6:36 pm

Mon Apr 16, 2018 6:18 pm

Wielki Dzięki, oczywiście pomogło ustawienie na DOUT.
Pozdrawiam
Post Reply