Sonoff Slampher

User avatar
pilcu
Posts: 104
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Wed Jun 12, 2019 4:21 am

muchac35 wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:36 pm
pilcu wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:10 am
tomek98 wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:03 am
Ponownie odświeżam temat :)
Spróbuj wgrać wersję multiboard z grudnia 2018.
Ja ten soft mam w trzech Sonoff RF na ESP 8285 i RF działa normalnie.
wgrałem ta wersje i sparowałem pilota i niestety tylko gdy wcisnę na pilocie guzik to miga czerwona dioda na sonofie i tyle nic nie załącza
Spróbuj tej wersji:
Multiboard 12 by Espablo.rar
(214.23 KiB) Downloaded 6 times
Po wgraniu wybierz platformę s2x.
muchac35
Posts: 93
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Wed Jun 12, 2019 9:27 am

pilcu wrote:
Wed Jun 12, 2019 4:21 am
muchac35 wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:36 pm
pilcu wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:10 am


Spróbuj wgrać wersję multiboard z grudnia 2018.
Ja ten soft mam w trzech Sonoff RF na ESP 8285 i RF działa normalnie.
wgrałem ta wersje i sparowałem pilota i niestety tylko gdy wcisnę na pilocie guzik to miga czerwona dioda na sonofie i tyle nic nie załącza
Spróbuj tej wersji:
Multiboard 12 by Espablo.rar

Po wgraniu wybierz platformę s2x.
sprawdzę i dam znać
muchac35
Posts: 93
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Wed Jun 12, 2019 8:12 pm

muchac35 wrote:
Wed Jun 12, 2019 9:27 am
pilcu wrote:
Wed Jun 12, 2019 4:21 am
muchac35 wrote:
Tue Jun 11, 2019 7:36 pm


wgrałem ta wersje i sparowałem pilota i niestety tylko gdy wcisnę na pilocie guzik to miga czerwona dioda na sonofie i tyle nic nie załącza
Spróbuj tej wersji:
Multiboard 12 by Espablo.rar

Po wgraniu wybierz platformę s2x.
sprawdzę i dam znać
dokładnie to samo pilot niby działa bo czerwona dioda zaświeca się ale przekaźnik nie załącza się
jestem ciekaw jak to ktos zrobił że mu działa?
User avatar
pilcu
Posts: 104
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Thu Jun 13, 2019 6:06 am

No to ja już nie wiem co może być nie tak.
Ja mam wgraną dokładnie tą wersję, S2x i działa pilot normalnie.
muchac35
Posts: 93
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Thu Jun 13, 2019 10:37 am

pilcu wrote:
Thu Jun 13, 2019 6:06 am
No to ja już nie wiem co może być nie tak.
Ja mam wgraną dokładnie tą wersję, S2x i działa pilot normalnie.
Moze mamy rozne wersje sprzętowe
Sprawdze zrobie zdjecia
User avatar
pilcu
Posts: 104
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:49 am
Location: Wrocław

Thu Jun 13, 2019 10:55 am

Nie wiem czy wcześniej wspominałem ale mi to działa z Sonoff RF:
Jeden z forumowiczów też ten soft wrzucał do Sonoff Touch z RF i też mu działa.
Sonoff RF.jpg
Sonoff RF.jpg (26.43 KiB) Viewed 148 times
vajera
Posts: 169
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Thu Jun 13, 2019 11:50 am

potwierdzam :-)
andrzejano
Posts: 229
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Thu Jun 13, 2019 8:46 pm

Poradzcie co wgrać do poprzrdniej wersji sonoff rf i jakie ustawienia do poprawnego sterowania rf z pilota rownież
Wiem ze do poprawnego działania przekaźnika i wgrania softu potrzebny był mostek.Mam jedną sztukę, nie wiem co wgrać.
muchac35
Posts: 93
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Thu Jun 13, 2019 8:52 pm

andrzejano wrote:
Thu Jun 13, 2019 8:46 pm
Poradzcie co wgrać do poprzrdniej wersji sonoff rf i jakie ustawienia do poprawnego sterowania rf z pilota rownież
Wiem ze do poprawnego działania przekaźnika i wgrania softu potrzebny był mostek.Mam jedną sztukę, nie wiem co wgrać.
Jaki mostek?
Ja tylko podlutowalem do rezystora aby go wprowadxac w tryb programowania
andrzejano
Posts: 229
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Jun 14, 2019 6:08 am

muchac35 wrote:
Thu Jun 13, 2019 8:52 pm
andrzejano wrote:
Thu Jun 13, 2019 8:46 pm
Poradzcie co wgrać do poprzrdniej wersji sonoff rf i jakie ustawienia do poprawnego sterowania rf z pilota rownież
Wiem ze do poprawnego działania przekaźnika i wgrania softu potrzebny był mostek.Mam jedną sztukę, nie wiem co wgrać.
Jaki mostek?
Ja tylko podlutowalem do rezystora aby go wprowadxac w tryb programowania
Jakie masz ustawienia w konfiguracji bo mi nie działa przekaźnik.
Post Reply