ESP-01

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lis 12, 2016 7:10 pm

Z NodeMCU v.3 nie miałem takich problemów, ale obecnie leżą bezużyteczne, używam teraz prawie wyłącznie ESP12F na własnych płytkach, czasem ESP07 do większych odległości (z zewnętrzną anteną) i mogę powiedzieć, że działają niezawodnie.
Podobne problemy miałem przy "pająkach" na płytce stykowej, dlatego wolę porządnie polutowane moduły.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
moondec
Posty: 28
Rejestracja: ndz paź 30, 2016 7:54 pm

pn lis 14, 2016 8:12 am

slawek pisze:Z NodeMCU v.3 nie miałem takich problemów, ale obecnie leżą bezużyteczne, używam teraz prawie wyłącznie ESP12F na własnych płytkach, czasem ESP07 do większych odległości (z zewnętrzną anteną) i mogę powiedzieć, że działają niezawodnie.
Podobne problemy miałem przy "pająkach" na płytce stykowej, dlatego wolę porządnie polutowane moduły.
Dzięki za sugestię, że przejście z prototypu do gotowego układu może pomóc. Mam nadzieję, że w weekend uda mi się to polutować. Dam znać, czy pomogło.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8623
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 14, 2016 10:11 am

moondec pisze:
slawek pisze:Z NodeMCU v.3 nie miałem takich problemów, ale obecnie leżą bezużyteczne, używam teraz prawie wyłącznie ESP12F na własnych płytkach, czasem ESP07 do większych odległości (z zewnętrzną anteną) i mogę powiedzieć, że działają niezawodnie.
Podobne problemy miałem przy "pająkach" na płytce stykowej, dlatego wolę porządnie polutowane moduły.
Dzięki za sugestię, że przejście z prototypu do gotowego układu może pomóc. Mam nadzieję, że w weekend uda mi się to polutować. Dam znać, czy pomogło.
Zmień konwerter na inny.
Polecam CP2102
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”