Sonoff i czujnik temperatury Dallas.

jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

sob kwie 22, 2017 7:10 am

Czesc wszystkim!

wlaczylem do ruchu sonoffy z czujnikami temperatury ,niestety brak jakichkolwiek odczytow.Moze Koledzy pomoga :D
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 7:24 am

A coś więcej?
Jaki soft?
Na którym pinie i jak podłączyłeś czujnik?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

sob kwie 22, 2017 7:43 am

Czujnik podpialem zgodnie ze wskazowkami zawartymi na blogu Czabana smart house,a wiec liczac od przycisku pin 1 +3,3V,pin4 GND,pin 5 dane.Oczywiscie rezystor 4,7K na swoim miejscu.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

sob kwie 22, 2017 7:44 am

Soft obsluguje ten czujnik,tak zapewnial mnie sprzedawca.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 7:48 am

widzisz czujnik w cloudzie? chodzi o kanał
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

sob kwie 22, 2017 7:50 am

W cloudzie jest,niestety brak odczytu
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:16 am

Spróbuj wyłączyć i następnie włączyć kanał termometru.
Która to wersja firmware?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

sob kwie 22, 2017 8:38 am

wer.1.8.2,zrobilem jak radzisz,na razie wciaz brak odczytu.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:41 am

Podejrzewam problem z podłączeniem termometru lub samym czujnikiem.
Jakie masz napięcia na nóżkach dallasa?
Na pewno nie wpiąłeś go odwrotnie?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

sob kwie 22, 2017 9:04 am

sam montaz sprawdzalem kilka razy przed wlaczeniem.Wszystko ok.W tej chwili nie mam dostepu do pomieszczenia z sonoff-ami,wiec pomiary wykonam w pozniejszym czasie.Dzieki za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”