Czujnik deszczu

miko1282
Posty: 442
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz maja 31, 2020 10:55 am

Hejka mam pytaniem może nie ten dział ale tutaj też są ogarnięci ludzie :D , a mianowicie czy z kanału takiego od kontaktronu, jestem w jakiś sposób automatycznie wysterować przekaźnik? Po prostu chciałbym żeby przekaźnik rozłączał mi się w momencie gdy czujnik wykryje deszcz, załączanie niekoniecznie musi być ale może, czy na skryptach od kolegi Fracza jestem w stanie to zrobić ?
lukfud
Posty: 331
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz maja 31, 2020 12:44 pm

miko1282 pisze:
ndz maja 31, 2020 10:55 am
Hejka mam pytaniem może nie ten dział ale tutaj też są ogarnięci ludzie :D , a mianowicie czy z kanału takiego od kontaktronu, jestem w jakiś sposób automatycznie wysterować przekaźnik? Po prostu chciałbym żeby przekaźnik rozłączał mi się w momencie gdy czujnik wykryje deszcz, załączanie niekoniecznie musi być ale może, czy na skryptach od kolegi Fracza jestem w stanie to zrobić ?
Od niedawna jesteś w stanie to zrobić na skryptach z minimalnym interwałem sprawdzania warunku co 10 minut.
.newbie
Awatar użytkownika
klew
Posty: 989
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn cze 01, 2020 10:49 am

Jeśli czujnik deszczu i przekaźnik są podłączone do jednego urządzenia wykonawczego, to jest to dość łatwe do zrobienia (pod warunkiem, że wgrywasz na nie swoje oprogramowanie).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”