Router pod Suplę

Piotr.Cz
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 26, 2018 9:15 am

pt paź 26, 2018 3:57 pm

Jakieś tańsze alternatywy? ;) Ewentualnie jak mógłbym zwiększyć ilość urządzeń korzystających na raz z jednej sieci? Dwa routery ale korzystające z jednej karty SIM?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt paź 26, 2018 5:31 pm

To też zależy od tego, ile tych urządzeń chcesz podłączyć
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Piotr.Cz
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 26, 2018 9:15 am

pt paź 26, 2018 6:59 pm

Myślę że maksymalnie do 25 urządzeń, nie więcej.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt paź 26, 2018 7:17 pm

25 to pójdzie na "byle czym"... - nawet na TENDA za ~30zł
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
miko1282
Posty: 423
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

sob paź 27, 2018 2:07 pm

Mam Asusa rt ac68u, wszystko na nim idealnie śmiga(mam w sieci około 40 urządzeń) na tplinkach miałem problemy, (wr841, archer ac1200) routery zaczynały się wieszać i musiałem je ręcznie restartować około raz na 3 dni na tym asusie jest wszystko idealnie, lecz repeatery nie bardzo chcą z nim współpracować :/
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

sob paź 27, 2018 6:22 pm

miko1282 pisze:
sob paź 27, 2018 2:07 pm
Mam Asusa rt ac68u, wszystko na nim idealnie śmiga(mam w sieci około 40 urządzeń) na tplinkach miałem problemy, (wr841, archer ac1200) routery zaczynały się wieszać i musiałem je ręcznie restartować około raz na 3 dni na tym asusie jest wszystko idealnie, lecz repeatery nie bardzo chcą z nim współpracować :/
Może to problem repeaterów? Mam Asusa 4G-AC68U i repeatery Asus RP-AC52 i jest idealnie.
miko1282
Posty: 423
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz paź 28, 2018 8:58 am

Dokładnie on działa tylko ze swoimi wzmacniaczami, miałem wzmacniacz od xiaomi, tenda, tplinka, miałem wzmacniacz na ddwrt, lecz żaden z nich nie pracował z tym(nie przekazywało adresu ip z puli routera) po wpisaniu recznie adresu śmigało, a wszystkie działały wcześniej na tplink'ach :/
nitzsche
Posty: 121
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 10:15 am

ndz paź 28, 2018 10:28 am

Ja bym polecił Xiaomi Mi Router 3G. ( Koniecznie z literą G na końcu)
Oczywiście z openWrt i Lucyną na pokładzie.
2.4 i 5ghz w standardzie AC, 256 RAMu 128 flesza, gigabitowy Ethernet USB 3.0 za niecałe 40 USD od naszych wschodnich przyjaciół. Czego chcieć więcej...
miko1282
Posty: 423
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz paź 28, 2018 11:47 am

nitzsche pisze:
ndz paź 28, 2018 10:28 am
Ja bym polecił Xiaomi Mi Router 3G. ( Koniecznie z literą G na końcu)
Oczywiście z openWrt i Lucyną na pokładzie.
2.4 i 5ghz w standardzie AC, 256 RAMu 128 flesza, gigabitowy Ethernet USB 3.0 za niecałe 40 USD od naszych wschodnich przyjaciół. Czego chcieć więcej...
A jak sobie radzi z sambą, oraz udostępnianiem (dekodowaniem) obrazu na telewizor, w wyższych rozdzielczościach?
nitzsche
Posty: 121
Rejestracja: ndz gru 31, 2017 10:15 am

śr paź 31, 2018 4:58 pm

Niestety serwera nie mam postawionego. Nie mam również tv 4k. Ze streamowaniem z komputera lub telefonu na chromcasta w full HD bez najmniejszego problemu.
ODPOWIEDZ