Supla + BME280

Awatar użytkownika
klew
Posty: 1527
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

sob lip 11, 2020 7:54 am

WinstonW pisze:
pt lip 10, 2020 3:54 pm
Czy posiada ktoś gotowy skrypt dla ethernshield W5100 +Arduino Mega dla czujnika BME280?
Weź najnowszą bibliotekę z brancha develop, do tego przykład np z dht i wyrzuć wszystko co ma dht w nazwie. Dodaj 2-3 linijki kodu zgodnie z tym postem
viewtopic.php?p=67913#p67913
hanuer
Posty: 71
Rejestracja: wt sty 07, 2020 1:10 am

pn wrz 21, 2020 7:48 pm

klew pisze:
sob lip 11, 2020 7:54 am
WinstonW pisze:
pt lip 10, 2020 3:54 pm
Czy posiada ktoś gotowy skrypt dla ethernshield W5100 +Arduino Mega dla czujnika BME280?
Weź najnowszą bibliotekę z brancha develop, do tego przykład np z dht i wyrzuć wszystko co ma dht w nazwie. Dodaj 2-3 linijki kodu zgodnie z tym postem
viewtopic.php?p=67913#p67913
Stosując te metodę do jakich pinów powinieniem podłączyć BME280 w ESP01s?
lukfud
Posty: 657
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn wrz 21, 2020 7:51 pm

hanuer pisze:
pn wrz 21, 2020 7:48 pm
Stosując te metodę do jakich pinów powinieniem podłączyć BME280 w ESP01s?
viewtopic.php?p=67945#p67945
hanuer
Posty: 71
Rejestracja: wt sty 07, 2020 1:10 am

pn wrz 21, 2020 8:00 pm

Tak myślałem. Dzięki działa :)
ROUR
Posty: 22
Rejestracja: sob sty 27, 2018 12:34 pm

śr lis 18, 2020 8:15 am

pzygmunt pisze:
śr paź 11, 2017 3:57 pm
Dodam kanał "Stacja pogodowa" i tam będzie ciśnienie, temperatura wilgotność, prędkość wiatru etc...
Możemy wrócić do tematu - możliwość wyświetlania ciśnienia w odpowiednich jednostkach?
ROUR
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1296
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr lis 18, 2020 8:32 am

ROUR pisze:
śr lis 18, 2020 8:15 am
...
... możliwość wyświetlania ciśnienia w odpowiednich jednostkach?
To już jest prawidłowo wyświetlane viewtopic.php?f=21&t=4268&hilit=ci%C5%9Bnienie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”