Supla + BME280

Zybi
Posty: 1443
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt lis 06, 2018 11:24 pm

SuplaDevice.setName(Twoja_Nazwa);
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt lis 06, 2018 11:27 pm

Zybi pisze:
wt lis 06, 2018 11:24 pm
SuplaDevice.setName(Twoja_Nazwa);
@Zybi jestes wielki ! . Thx bardzo.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lis 10, 2018 3:49 pm

Dzięki chłopaki za pomoc. Wszystko działa.
Załączniki
IMG_20181110_164743.jpg
IMG_20181110_164743.jpg (165.42 KiB) Przejrzano 1978 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lis 11, 2018 4:02 pm

Kurcze jedna rzecz mnie niepokoi. Nie wiem jak u Was ale u mnie czujnik BME280 kłamie z temperaturą aż o 7 stopni (zawyża ją) . Myślałem że jego dokładość jest większa. Albo jakiś felerny. Zmniejszyłem na CLOUD'ie ale wyświetlacz dalej pokazywał zawyżoną. Musiałem zmniejszyć o te 7st w kodzie.
PioKar
Posty: 357
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

ndz lis 11, 2018 4:57 pm

A nie leży na jakiejś obudowie?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lis 11, 2018 7:31 pm

PioKar pisze:
ndz lis 11, 2018 4:57 pm
A nie leży na jakiejś obudowie?
Nie nie leży. To samo miałem z układami ESP -07 i DHT 22 też kłamały około 7st C. Teraz mam podłączonego WeMos pod BME i musiałem skorygować wg wzorcowego termometru. Mam taki laboratoryjny jeszcze z czasów rtęci gdzieś z lat 80.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz lis 11, 2018 8:41 pm

A nie masz przypadkiem lampki halogenowej na biurku?
Może zostaw na godzinę z dala od źródeł ciepła,
wystaw na dwór i zobacz :).
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn lis 12, 2018 4:12 pm

Czujniki w/w są właśnie zawsze na dworze. Robią jako prosta stacja pogodowa. Ta puszka stoi na parapecie. W zamyśle jest jeszcze solarna ładowarka do aku 3.7V.
Załączniki
IMG_20181112_171345.jpg
IMG_20181112_171345.jpg (133.9 KiB) Przejrzano 1878 razy
elmaya
Posty: 714
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn lis 12, 2018 8:31 pm

a esp 8266 gdzie to jest?
w pudełku z czujnikiem?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn lis 12, 2018 8:32 pm

elmaya pisze:
pn lis 12, 2018 8:31 pm
a esp 8266 gdzie to jest?
w pudełku z czujnikiem?
To by wiele wyjaśniło...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ