Strona 7 z 15

Re: Supla + BME280

: śr gru 13, 2017 3:20 pm
autor: wojtas567
Mam pytanie do kolegi shimano73 :) widzę że arduino masz opanowane
potrzebuję przenieść i2c na inne porty niż są domyślnie jak wpisuję komendę:
#define BME_SDA GPI13
#define BME_SCL GPI14
to nadal mam na 4 i 5
coś trzeba jeszcze dopisać?

Re: Supla + BME280

: śr gru 13, 2017 4:15 pm
autor: shimano73
Definicje zmienia sie w void setup;

Wire.begin(13,14);// GPIO13 - SDA GPIO14 - SCL

PS. Jeszcze nie czuję abym miał opanowane Arduino :D

Re: Supla + BME280

: śr gru 13, 2017 8:39 pm
autor: wojtas567
Wywala mi taki błąd:
Wire.begin (13,14); // GPIO13 - SDA GPIO14 - SCL
^
exit status 1
'Wire' does not name a type
nie mogę nigdzie znaleźć jak powinny wyglądać te komendy.

zadziałało :)

Re: Supla + BME280

: śr gru 13, 2017 11:07 pm
autor: shimano73
Wstaw swoj program , coś namieszałeś

Re: Supla + BME280

: czw gru 14, 2017 9:37 am
autor: wojtas567
Tak dokładnie nie tu wstawiałem wpis
ale już działa :)

Re: Supla + BME280

: pt lut 16, 2018 6:17 pm
autor: Ryrzy
Witam serdecznie,
istnieje możliwość dodania do tego projektu 1xDSa (byłby to czujnik temp na zew.) a usunięcie z kodu wysokości npm (zbędna informacja jeśli projekt będzie jako stacja pogodowa :P ).

Z góry dziękuję i pozdrawiam

//EDIT

Dobra... sam sobie poradziłem, nie wiem czy poprawnie, czy ładnie, ale działa :D pół dnia to zajęło ;)

Re: Supla + BME280

: śr mar 28, 2018 10:38 am
autor: Komar000
Czy jest szansa na dodanie kanału wyświetlającego pomiar ciśnienia (w bibliotekach arduino) czy może pomysł został porzucony?

Re: Supla + BME280

: śr mar 28, 2018 12:58 pm
autor: shimano73
Przemek obiecał kanał do stacji pogody , pozostaje cierpliwie czekać 😁

Re: Supla + BME280

: śr mar 28, 2018 1:41 pm
autor: Komar000
To czekamy :), a na razie ciśnienie będzie jako wilgotność albo odległość :P

Re: Supla + BME280

: pn kwie 16, 2018 8:11 pm
autor: jeremy100
Witam wiadomo już coś na temat kanału pogodowego do ciśnienia ;) ?