Sonoff RF Bridge 433

mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Thu Sep 20, 2018 7:30 pm

no fajnie by było . ja mam kilka szt w domku. :D
maxikaz
Posts: 5
Joined: Thu Mar 01, 2018 11:07 am

Sun Oct 21, 2018 4:32 pm

Jak tam, są może jakieś pozytywne wieści w spawie Supli i Sonoff RF Bridge 433? Do mnie już przyszedł i chętnie bym go spiął z Suplą ;)
effendi_pl
Posts: 3
Joined: Tue Jun 19, 2018 7:50 am

Tue Nov 13, 2018 6:44 am

@Duch__ napisz proszę jaki jest status projektu.
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Tue Nov 13, 2018 11:45 am

Duch__ wrote:
Mon Aug 20, 2018 8:42 pm
Chwilowo prace sa wstrzymane z przyczyn sprzetowych.
Pisałem już. Sprzęt poszedł z dymem do krainy wiecznej ciemności i nie mam na czym bazować.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
xsobster
Posts: 19
Joined: Sat Dec 02, 2017 10:19 pm

Sat Nov 24, 2018 6:39 pm

Hejka , Bardzo bym prosił czy jest szansa na SONOFF RF BRIDGE do supli , albo coś co by można było połączyć extra free , Proszę o odpowiedz i czy można do dołączyć do mapy drogowej
User avatar
pzygmunt
Posts: 7065
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Nov 25, 2018 8:17 am

Musisz kierować to pytanie do Zamela. Taki most może zostać zbudowany tylko przez Zamel.
User avatar
o_rany
Posts: 220
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Sun Nov 25, 2018 8:51 am

Używam Broadlinka i sporo gniazdek RF poprzerabiane na włączniki światła. Nie używam nawet apki oficjalnej tylko płatny RM plugin który działa szybko po lokalnej sieci bez serwerów w Chinach używając linki. Oczywiście można mieć dostęp do lokalach z zewnątrz-ja nie mam a jak chce to VPN.
Pytania:
- co sprawia największy problem z RF?
- wersja 2.3 będą linki- nie można tego użyć do sterowania Sonoff Bridge czy też mojego Broadlinka?
- nie chcecie wprowadzać bo mało bezpieczne (RF można klonować)
- licencje/umowy nie pozwalają na wprowadzenie tego w wolnym oprogramowaniu?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7065
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Nov 25, 2018 8:59 am

- linki to nie webhooki
- mamy co robić. Jeżeli miałby powstać jakiś brodge to z kimś kto taki sprzęt produkuje. My nie produkujemy sprzętu. W RF w grę wchodzą regulacje, badania, certyfikaty itd.

Supla stała się już na tyle popularna, że patrzą nam na ręce. Jedno potknięcie i mamy inspekcję handlową i wszelkiej masci kontrole na głowie. Zresztą już jedną kontrole za sonoffa z inspekcji handlowej mieliśmy.
User avatar
o_rany
Posts: 220
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Sun Nov 25, 2018 9:21 am

W pełni usatysfakcjonowany odpowiedzią. Utnie to wszelkie dopytywania i męczenie Was kiedy i dlaczego.
Dziękuje
L0L3K
Posts: 20
Joined: Thu Feb 22, 2018 2:34 pm

Tue Nov 27, 2018 7:16 pm

Da radę sterować przy pomocy tego bramą Faac 740 po wifi?
Post Reply