Sonoff RF Bridge 433

mihu
Posty: 147
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

czw wrz 20, 2018 7:30 pm

no fajnie by było . ja mam kilka szt w domku. :D
maxikaz
Posty: 5
Rejestracja: czw mar 01, 2018 11:07 am

ndz paź 21, 2018 4:32 pm

Jak tam, są może jakieś pozytywne wieści w spawie Supli i Sonoff RF Bridge 433? Do mnie już przyszedł i chętnie bym go spiął z Suplą ;)
effendi_pl
Posty: 3
Rejestracja: wt cze 19, 2018 7:50 am

wt lis 13, 2018 6:44 am

@Duch__ napisz proszę jaki jest status projektu.
Duch__
Posty: 755
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

wt lis 13, 2018 11:45 am

Duch__ pisze:
pn sie 20, 2018 8:42 pm
Chwilowo prace sa wstrzymane z przyczyn sprzetowych.
Pisałem już. Sprzęt poszedł z dymem do krainy wiecznej ciemności i nie mam na czym bazować.
8x SRW-01, 2x ROW-02, SUPLA TOUCH DL, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 CWU, AIRLY
xsobster
Posty: 20
Rejestracja: sob gru 02, 2017 10:19 pm

sob lis 24, 2018 6:39 pm

Hejka , Bardzo bym prosił czy jest szansa na SONOFF RF BRIDGE do supli , albo coś co by można było połączyć extra free , Proszę o odpowiedz i czy można do dołączyć do mapy drogowej
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9642
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lis 25, 2018 8:17 am

Musisz kierować to pytanie do Zamela. Taki most może zostać zbudowany tylko przez Zamel.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 253
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz lis 25, 2018 8:51 am

Używam Broadlinka i sporo gniazdek RF poprzerabiane na włączniki światła. Nie używam nawet apki oficjalnej tylko płatny RM plugin który działa szybko po lokalnej sieci bez serwerów w Chinach używając linki. Oczywiście można mieć dostęp do lokalach z zewnątrz-ja nie mam a jak chce to VPN.
Pytania:
- co sprawia największy problem z RF?
- wersja 2.3 będą linki- nie można tego użyć do sterowania Sonoff Bridge czy też mojego Broadlinka?
- nie chcecie wprowadzać bo mało bezpieczne (RF można klonować)
- licencje/umowy nie pozwalają na wprowadzenie tego w wolnym oprogramowaniu?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9642
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lis 25, 2018 8:59 am

- linki to nie webhooki
- mamy co robić. Jeżeli miałby powstać jakiś brodge to z kimś kto taki sprzęt produkuje. My nie produkujemy sprzętu. W RF w grę wchodzą regulacje, badania, certyfikaty itd.

Supla stała się już na tyle popularna, że patrzą nam na ręce. Jedno potknięcie i mamy inspekcję handlową i wszelkiej masci kontrole na głowie. Zresztą już jedną kontrole za sonoffa z inspekcji handlowej mieliśmy.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 253
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz lis 25, 2018 9:21 am

W pełni usatysfakcjonowany odpowiedzią. Utnie to wszelkie dopytywania i męczenie Was kiedy i dlaczego.
Dziękuje
L0L3K
Posty: 96
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

wt lis 27, 2018 7:16 pm

Da radę sterować przy pomocy tego bramą Faac 740 po wifi?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”