Sonoff sam się włącza.

jigsaw87
Posty: 26
Rejestracja: wt lip 04, 2017 10:39 pm

pt lis 03, 2017 10:35 am

Niestety efekt dalej ten sam:( Czy danie większego kondensatora może coś pomóc ? Jeżeli tak, to jaka wielkość? Nie chciałbym się poddawać, ale nie mam juz pomysłów.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1598
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt lis 03, 2017 11:17 am

Chyba nie czytałeś tego co napisałem. Kondensatora nawet możesz nie dawać. Ten rezystor robi całą najważniejszą robotę. Może być nawet mniejszy np 1k.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
jigsaw87
Posty: 26
Rejestracja: wt lip 04, 2017 10:39 pm

pt lis 03, 2017 3:20 pm

Wstawiłem rezystor 1K . Niestety dalej to samo. Tak sobie myślę. Skoro problem występuje tylko, gdy pin 14 jest rozwarty z masą .To czy istnieje wersja oprogramowania z ds18b20, która działa jak przycisk dzwonkowy. Z tym, że na odwrót, tzn, że normalnie pin 14 będzie z mostkowany z gnd, a po naciśnięciu bramka będzie rozwierana, co pozwoli zmienić stan przekaźnika.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1997
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lis 03, 2017 7:51 pm

a zrób to wejście tak jak jest u kolegi w inCan na schemacie tu:
viewtopic.php?f=33&t=2188#p10480
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1476
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lis 03, 2017 8:25 pm

jigsaw87 pisze:
pt lis 03, 2017 3:20 pm
Wstawiłem rezystor 1K . Niestety dalej to samo. Tak sobie myślę. Skoro problem występuje tylko, gdy pin 14 jest rozwarty z masą .To czy istnieje wersja oprogramowania z ds18b20, która działa jak przycisk dzwonkowy. Z tym, że na odwrót, tzn, że normalnie pin 14 będzie z mostkowany z gnd, a po naciśnięciu bramka będzie rozwierana, co pozwoli zmienić stan przekaźnika.
Soft z pull-down na GPIO14
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”