sonoff touch WIFI z RF

zepmatimen
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 29, 2017 10:21 pm

pt gru 29, 2017 10:33 pm

Czy istnieje jakaś możliwość wgrania softu do tego modułu ?
W które miejsce wlutować goldpin?
Załączniki
20171229_232527.jpg
20171229_232527.jpg (2.96 MiB) Przejrzano 5726 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt gru 29, 2017 10:47 pm

tu masz info
viewtopic.php?f=29&t=2364&p=16053&hilit ... uch#p16050
ale RF nie będzie działać w supli
Pozdrawiam
Wojtek
zepmatimen
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 29, 2017 10:21 pm

pt gru 29, 2017 10:56 pm

Przeczytałem ale nie mogę znaleźć linku do softu.
Czy po wgraniu nowego softu RF przestanie działać lokalnie?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt gru 29, 2017 11:10 pm

https://github.com/zchmielak/ESP8266/tree/master/Zybi
RF nie będziesz miał po wgraniu supli
Pozdrawiam
Wojtek
zepmatimen
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 29, 2017 10:21 pm

sob gru 30, 2017 3:57 pm

Dziękuję

działa bez zarzutu.


Czy jest gdzieś dostępny soft do 3 kanałowego Sonoff Touch?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1999
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob gru 30, 2017 4:34 pm

W tym samym miejscu
Pozdrawiam
Wojtek
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

sob gru 30, 2017 10:22 pm

RF działa na supli ;), sam mam na sonoff touch dual(podwójny, kwadratowa puszka) i pomimo zamiany oprogramowania na suplę to RF działa :D
Zybi
Posty: 1479
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob gru 30, 2017 11:04 pm

miko1282 pisze:
sob gru 30, 2017 10:22 pm
RF działa na supli ;), sam mam na sonoff touch dual(podwójny, kwadratowa puszka) i pomimo zamiany oprogramowania na suplę to RF działa :D
RF działa, ale czy z Suplą?
Jak pilotem włączysz kanał, to masz czy masz też smartfonie info o włączeniu tego kanału?
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

ndz gru 31, 2017 8:01 am

Tak, dokładnie tak jest, mogę włączyć pilotem wyłączyć telefonem włączyć przyciskiem w sonoffie wyłączyć pilotem, i pełna integracja pomiędzy tymi trzema urządzeniami
mateola
Posty: 22
Rejestracja: wt kwie 03, 2018 3:05 pm

sob cze 09, 2018 10:09 am

A mozesz powiedziec jaki firmware masz wgrany i skad go pobrac ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”