itead sonoff

Post Reply
elviseu
Posts: 5
Joined: Thu Oct 13, 2016 11:42 am

Thu Oct 13, 2016 11:47 am

Witam was forumowicze, mam pytanie z inej beczki, czy da sie gdzies jakos ustawic aby nie bylo funkcji wlacz wylacz tylko zalaczenie czasowe, np klikam i zalacza prad na 5 sekund i go wylacza, cos na zasadzie kontroli dostepu, przykladam karte i otwiera drzwi, tylko w telefonie, klikam i zalacza prad a po chwili wylacza
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 13, 2016 11:48 am

Można wgrać firmware modułu bramowego, albo po prostu kupić dedykowany do tego moduł.

https://www.supla.org/buy/gatemodule
panpiotus
Posts: 8
Joined: Mon Sep 05, 2016 8:06 am

Fri Nov 18, 2016 8:02 am

Na firmware bramowym przekaznik jest na gpio13 a w sonofie na gpio12 (w bramowym jest dioda).
Po wgraniu, zamiast migania diody jest zalaczanie przekaznika przy laczeniu z wifi a w aplikacji mozna sterowac dioda zamiast przekaznika.
panpiotus
Posts: 8
Joined: Mon Sep 05, 2016 8:06 am

Fri Nov 18, 2016 11:40 am

Trzeba tylko nauczyc sie jeszcze kompilowac firmware - ale ok, sprobuje.
Post Reply