itead sonoff

elviseu
Posty: 5
Rejestracja: czw paź 13, 2016 11:42 am

czw paź 13, 2016 11:47 am

Witam was forumowicze, mam pytanie z inej beczki, czy da sie gdzies jakos ustawic aby nie bylo funkcji wlacz wylacz tylko zalaczenie czasowe, np klikam i zalacza prad na 5 sekund i go wylacza, cos na zasadzie kontroli dostepu, przykladam karte i otwiera drzwi, tylko w telefonie, klikam i zalacza prad a po chwili wylacza
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8416
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 13, 2016 11:48 am

Można wgrać firmware modułu bramowego, albo po prostu kupić dedykowany do tego moduł.

https://www.supla.org/buy/gatemodule
panpiotus
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 05, 2016 8:06 am

pt lis 18, 2016 8:02 am

Na firmware bramowym przekaznik jest na gpio13 a w sonofie na gpio12 (w bramowym jest dioda).
Po wgraniu, zamiast migania diody jest zalaczanie przekaznika przy laczeniu z wifi a w aplikacji mozna sterowac dioda zamiast przekaznika.
panpiotus
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 05, 2016 8:06 am

pt lis 18, 2016 11:40 am

Trzeba tylko nauczyc sie jeszcze kompilowac firmware - ale ok, sprobuje.
ODPOWIEDZ