Integracja z domoticz

okos
Posty: 69
Rejestracja: śr lip 13, 2016 6:18 am

pt sty 26, 2018 2:00 pm

Witam. Czy próbował ktoś może zintegrować urządzenia supli z domoticzem?
Szukam takiej mozliwosci bo w supli póki co brak zdarzen i logiki w suplacloud.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

pt sty 26, 2018 2:53 pm

Z domoticzem nic nie widziałem, natomiast masz tu binding do openhaba https://github.com/magx2/openhab2-addon ... ding.supla
ragnarok
Posty: 15
Rejestracja: wt gru 18, 2018 12:58 pm

sob sty 26, 2019 9:34 pm

Cz da się tak postawić domoticz obok supli żeby jedno i drugie działało równolegle ? Próbował ktoś ?
madmanq
Posty: 11
Rejestracja: śr cze 13, 2018 6:58 pm

ndz sty 27, 2019 7:20 pm

Ja mam do Domoticza bramy z Supli podpięte i światło w ogrodzie, przez linki bezpośrednie.
ragnarok
Posty: 15
Rejestracja: wt gru 18, 2018 12:58 pm

ndz sty 27, 2019 8:21 pm

może mało precyzyjnie się wyraziłem chodzi mi o postawienie na RPi domoticza obok clouda supli. Tak żeby jednocześnie działały.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1105
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz sty 27, 2019 10:14 pm

Wszystko można postawić obok siebie wykorzystując docker i proxy. Przeczytaj sobie ten temat
Patrycjusz
Posty: 2
Rejestracja: ndz sty 27, 2019 11:56 pm

pn sty 28, 2019 12:00 am

To jak z tym Domoticzem? Przełączać mogę w Domoticzu i Google Home lecz nie aktualizuje mi stanów - tzn. jeżeli przełączam w Domoticzu to lampa w Domoticzu odzwierciedla stan faktyczny lecz gdy przełączam przyciskiem lub z aplikacji Supli to lampka w Domoticzu nie zmienia stanu :-(

POMOCY !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”