Czy da sie sterować z poziomu windowsa z PC?

Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pn lut 05, 2018 1:21 pm

Witam
Czy odbiornikami które maja wgrany firmware pod suple można sterować z windowsa, czy tylko android?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lut 05, 2018 1:27 pm

Odpalasz skrypty i sterujesz z windowa. Jest też kawałek aplikacji pod win, która też może Ci się przydać.
https://github.com/SUPLA/supla-win
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

pn lut 05, 2018 1:28 pm

Można z poziomu przeglądarki za pomocą skryptów kolegi @fracz
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

wt lut 06, 2018 7:05 am

A jest gdzieś instrukcja krok po kroku jak to zrobic?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 06, 2018 7:43 am

Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

śr cze 05, 2019 3:10 pm

Jak dobrze rozumiem tego skrytpa wrzuca się na własną instancje lub na supla fracz i wtedy można sterować z Windowsa itp. bez przeglądarki ? Bo skoro link od osi się do supla script bo skoro to podajesz jako link do instrukcji
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 05, 2019 3:13 pm

Nie musisz nic nigdzie wrzucać. Sterujesz przez przeglądarkę. W przypadku sterowania co za różnica czy klikniesz w okno dedykowanej aplikacji czy w okno przeglądarki ?

Link bezpośredni odwołuje się bezpośrednio do cloud.supla.org. Nie musisz używać skryptów aby używać linków.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 05, 2019 3:16 pm

Może opisz po prostu co chcesz osiągnąć bo może szukasz nie tego co trzeba.
Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

śr cze 05, 2019 3:37 pm

Chodzi mi np o tego typu interfejs jak w tej apce na Philips hue (np w formie uwp) https://www.microsoft.com/pl-pl/p/huedr ... erviewtab w formie aplikacji do pobrania z Windows store na Desktopa
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

czw cze 06, 2019 7:15 am

Czyli chciałbyś mieć na windowsie appke do sterowania urzadzeniami z supli? Taką "windowsową"? Jeszcze odpowiedz tylko "po co" i będziemy gadać dalej- możesz włączać światła, wyłączać światła i robić inne rzeczy tutaj: https://cloud.supla.org/me p[rzez przeglądarkę jeśli używasz serwera chłopaków i to samo masz jeśli masz własną instancję. To jeden temat.
Drugi temat- jeśli chcesz automatyzować od tego masz skrypty fracz link podany w jednym z postów wyżej i tam też masz web interface (przeglądarki użyjesz i zadziała).
Trzeci temat - jeśli chciałbyś mieć zupełnie inny, osobny panel bo masz na przykład w domu więcej urządzeń a nie tylko Suplę to musisz kombinować bardziej :
a) https://www.microsoft.com/en-us/researc ... -everyone/ (nie wiem jak przebiega generowanie interfejsu (guziczków suwaczków i innych pierdolet)
b) https://nodered.org/ trudniej ale bardziej wszechstronnie - guziczki i inne pierdoletki generuje sie dosc latwo.
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
ODPOWIEDZ