Sonoff-raz jeszcze...

jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

czw lis 03, 2016 4:51 pm

Witam serdecznie.Musze sie pochwalic,dotychczasowe testy systemu sterowania roznymi urzadzeniami wygladaja obiecujaco,wszystko dziala stabilnie i niezawodnie.Natrafilem jednak na inny problem,otoz sa miejsca-a scislej mowiac sieci wifi,gdzie za chiny ludowe,nie udaje sie zarejestrowac przekaznikow sonoff,wszystko wpisane i sprawdzone e-nty raz a jednak nie dziala...Mial ktos moze podobny przypadek?Za wszelkie merytoryczne odpowiedzi bardzo dziekuje.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw lis 03, 2016 5:00 pm

Może polskie znaki w nazwie sieci?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7369
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 03, 2016 5:01 pm

Jak masz możliwość podpięcia konsoli to zobacz co w logach się pojawia.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

czw lis 03, 2016 5:06 pm

nazwa sieci i haslo to tylko proste literki i cyfry.Nie ma polskich znakow.Last state - tylko taki znaczek tam widac...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7369
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 03, 2016 5:17 pm

jaros pisze:nazwa sieci i haslo to tylko proste literki i cyfry.Nie ma polskich znakow.Last state - tylko taki znaczek tam widac...
"-" oznacza, że nie połączył się z siecią WiFi.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

czw lis 03, 2016 5:25 pm

jesli wszystko zostalo wpisane poprawnie-jaki jeszcze moze byc powod?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7369
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 03, 2016 5:27 pm

Router może filtrować po adresach MAC, albo ESP może nie obsługiwać szyfrowania jakie masz ustawione.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

czw lis 03, 2016 5:40 pm

dotychczasowe polaczenia-udane to w moim warsztacie, to jest tam gdzie mam siec ze "smartfonowego routera-hotspotu ,a nieudane z normalnego-domowego routera,w dwoch roznych obiektach i jak pisales ,tez podejzewam ze tu moze byc problem,ale jak to rozwiazac?
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

czw lis 03, 2016 5:41 pm

dodam ze przekaznik caly czas jest lekko cieplawy a dioda led mruga na przemian sygnalizujac raz brak sieci-raz polaczenie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7369
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 03, 2016 5:44 pm

jaki router ? jakie ustawienia ?
ODPOWIEDZ