Sonoff-raz jeszcze...

jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Thu Nov 03, 2016 4:51 pm

Witam serdecznie.Musze sie pochwalic,dotychczasowe testy systemu sterowania roznymi urzadzeniami wygladaja obiecujaco,wszystko dziala stabilnie i niezawodnie.Natrafilem jednak na inny problem,otoz sa miejsca-a scislej mowiac sieci wifi,gdzie za chiny ludowe,nie udaje sie zarejestrowac przekaznikow sonoff,wszystko wpisane i sprawdzone e-nty raz a jednak nie dziala...Mial ktos moze podobny przypadek?Za wszelkie merytoryczne odpowiedzi bardzo dziekuje.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Thu Nov 03, 2016 5:00 pm

Może polskie znaki w nazwie sieci?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 03, 2016 5:01 pm

Jak masz możliwość podpięcia konsoli to zobacz co w logach się pojawia.
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Thu Nov 03, 2016 5:06 pm

nazwa sieci i haslo to tylko proste literki i cyfry.Nie ma polskich znakow.Last state - tylko taki znaczek tam widac...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 03, 2016 5:17 pm

jaros wrote:nazwa sieci i haslo to tylko proste literki i cyfry.Nie ma polskich znakow.Last state - tylko taki znaczek tam widac...
"-" oznacza, że nie połączył się z siecią WiFi.
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Thu Nov 03, 2016 5:25 pm

jesli wszystko zostalo wpisane poprawnie-jaki jeszcze moze byc powod?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 03, 2016 5:27 pm

Router może filtrować po adresach MAC, albo ESP może nie obsługiwać szyfrowania jakie masz ustawione.
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Thu Nov 03, 2016 5:40 pm

dotychczasowe polaczenia-udane to w moim warsztacie, to jest tam gdzie mam siec ze "smartfonowego routera-hotspotu ,a nieudane z normalnego-domowego routera,w dwoch roznych obiektach i jak pisales ,tez podejzewam ze tu moze byc problem,ale jak to rozwiazac?
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Thu Nov 03, 2016 5:41 pm

dodam ze przekaznik caly czas jest lekko cieplawy a dioda led mruga na przemian sygnalizujac raz brak sieci-raz polaczenie.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 03, 2016 5:44 pm

jaki router ? jakie ustawienia ?
Post Reply