Sonoff-raz jeszcze...

jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Thu Nov 03, 2016 6:16 pm

oj,to musze poszukac ,na dzis dzieki za pomoc bo troche mi z tym zejdzie...
0xFF
Posts: 308
Joined: Sat Feb 20, 2016 8:54 pm

Thu Nov 03, 2016 7:21 pm

Jak można - zaktualizuj firmware w routerze.
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Fri Nov 04, 2016 4:18 pm

Czesc z powrotem :D

Powiem tak,fajnie ze te przekazniki dzialaja,jednak skomplikowany i w sumie klopotliwy tryb rejestracji tych urzadzen,sklania mnie ku innym,podobnym rozwiazaniom.Nie bede nikomu dlubal w routerach,zmienial szyfrowania etc,bo w sumie nie jestem informatykiem i nie mam na to czasu ani glowy do tego,poza tym takie dzialania na pewno wzbudza podejrzenia.
Zatem pozostaje poszukac innego urzadzenia o podobnym dzialaniu lecz bardziej "cywilizowanego"w obsludze.Mam nadzieje ze na sonoff swiat sie nie konczy ,a moze szanowne Kolegium cos doradzi?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Nov 04, 2016 4:23 pm

Trudno mi się do tego odnieść ponieważ nikt wcześniej nie zgłaszał problemu o którym piszesz. (były podobne ale chodziło o błędnie wpisane dane lub problem polskich znaków)
To nie chodzi o Sonoff-a tylko o chip jaki tam jest na pokładzie, a obecnie jest to najtańsze rozwiązanie (cena -> jakość) jakie możesz znaleźć na rynku. W sieci również nie spotkałem się z problemem jaki opisujesz dlatego stawiam, że to odosobniony przypadek.
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Fri Nov 04, 2016 4:38 pm

W trzech innych miejscach wystapil problem z rejestracja,oczywiscie biore to na klate i pewnie ja cos robie zle,zabieram wiec owe urzadzenia do siebie ,niestety u mnie wszystko lata "jak ta lala",sek w tym ze rozni ludzie maja rozne routery,systemy,urzadzenia,lecz to nie moze byc problemem.Trudno-co tanie to drogie -jak to mowia...Oczywiscie nie chodzi o platforme Supla,a o te francowate chinskie wynalazki.Tak czy inaczej przy okazji opornie,lecz caly czas poszerzam te swoje waskie horyzonty prostego elektryka :D dzieki Wam ;)
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Nov 04, 2016 4:43 pm

Zmieniasz tylko dane do WiFi czy też id lokalizacji ?
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Fri Nov 04, 2016 4:50 pm

tylko dane do wifi.ID lokalizacji ustawiam takie jakie mam w SUPLA...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Nov 04, 2016 4:53 pm

Podaj nazwę sieci.
Ile znaków ma hasło ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Nov 04, 2016 4:54 pm

Jak zapisujesz to masz komunikat "Data saved" ?
jaros
Posts: 101
Joined: Tue Sep 27, 2016 12:00 pm

Fri Nov 04, 2016 5:00 pm

mam komunikat data saved,last state jest pusty.Probowalem inne ID,zmienia sie,wiec znaczy to ze data saved rzeczywiscie :D
Post Reply