sonoff Basic do napędu bramy

adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 14, 2018 1:51 pm

Czyli gdzie wiem że ma to być RX tylko że sonoff zabudowany w napędzie bramy ( kiepski dostęp ) powiedz Łopato logicznie które piny licząc do włącznika
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 14, 2018 2:17 pm

Dobra mam dziękuję
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Wed Jun 20, 2018 5:09 pm

Mam problem. Podpiąłem kontaktron jest sprawny założyłem równolegle opornik 4,7 i w aplikacji supla brak zmian co trzeba jeszcze zrobić? W supla org kanał jest widoczny lokalizacja ustawiona.
Gucio2607.
Posts: 315
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Wed Jun 20, 2018 5:27 pm

Nie rownolegle

GPIO14 czujnik NC (zapewinć pull-up na wejściu, tj. podłączyć rezystor 4,7k - 10k pomiędzy GPIO14 i +3,3V);
stan aktywny, tj. zwarcie do masy - ikona "otwarta", inaczej jest ikona "zamknięta"

Czyli opornik między pierwszy i piąty pin a czujnik 4 i 5
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
User avatar
slawek
Posts: 2037
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Jun 20, 2018 5:55 pm

Typ NO czy NC można wybrać/odwrócić w cloudzie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Wed Jun 20, 2018 6:49 pm

Poprzepinałem tak jak radziliście i dalej nie działa na czwartym pinie mam też czujnik temperatury, co robię źle ? Opornik między 1 a 5 , na 1 czujnik temperatury i na 2 i 4, kontaktron na 4 i 5. Czujnik temperatury i otwieranie działają tylko nie mogę zrobić stanu otwarcia bramy.
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Wed Jun 20, 2018 7:28 pm

Jakieś pomysły ?
Gucio2607.
Posts: 315
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Wed Jun 20, 2018 7:47 pm

A czujnik w cloud włączony?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Wed Jun 20, 2018 8:40 pm

Tak. Tylko zmian na nim nima :cry:
Zybi
Posts: 1242
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Wed Jun 20, 2018 8:52 pm

Po pierwsze jaki soft wgrałeś, bo takiego "sonoff gate -5-DS18B20" nie kompilowałem?
Po drugie narysuj swoje podłączenia, bo jakoś trudno zrozumieć to co napisałeś wcześniej.
Post Reply