sonoff Basic do napędu bramy

Zybi
Posty: 1414
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw cze 21, 2018 6:50 am

Teoretycznie wszystko jest OK.
Proponuję wykasować moduł i wgrać soft jeszcze raz.
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 6:55 am

Ten sam ?
Zybi
Posty: 1414
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw cze 21, 2018 7:03 am

Wszystkie kompilacje były testowane, więc ten sam, a i ze względu dla potomnych warto rozgryść ten przypadek.
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 7:12 am

Ok będę kombinował i w ciągu paru dni dam znać a teraz idę spać bo po nocce jestem . Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw cze 21, 2018 7:15 am

adam3773 pisze:
czw cze 21, 2018 5:44 am
kontaktron działa przemierzony, zwieranie pinów nic nie da, zwieram je przez kontaktron.
Brałeś pod uwagę przerwę na kablu. Trzeba po kolei wyeliminować przyczynę awarii. Zwieraj bezpośrednio na module. Sprawdzaj stan czujnika otwarcia na telefonie. Zakładam, że moduł jest włączony i zalogowany do supla-cloud ;) Zwierając styk do masy odczekaj chwilę, daj trochę czasu przepływającym elektronom :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 4:33 pm

Instalację rozkopałem i połączyłem od nowa żeby wyeliminować czynnik ludzki, przypuszczam że coś mam źle skonfigurowane . Popatrzcie może ktoś coś podpowie.
Załączniki
Screenshot_20180621-182240.jpeg
Screenshot_20180621-182240.jpeg (274.24 KiB) Przejrzano 1049 razy
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 4:36 pm

Nie poszły dwa zdjęcia i teraz wysyłam drugie.
Załączniki
Screenshot_20180621-182219.jpeg
Screenshot_20180621-182219.jpeg (266.24 KiB) Przejrzano 1046 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7347
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 21, 2018 4:36 pm

Ustawienia masz OK.
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 4:39 pm

No to co litości. Dlaczego to nie działa?
adam3773
Posty: 65
Rejestracja: pn maja 07, 2018 10:12 pm
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw cze 21, 2018 4:43 pm

Dziś podłączyłem przejżyście żeby wszystko było widoczne.
Jakieś pomysły ?
Czujnik temperatury działa bramą steruje tylko brak czujnika otwarcia
Załączniki
IMG_20180621_183426.jpg
IMG_20180621_183426.jpg (1.9 MiB) Przejrzano 1068 razy
ODPOWIEDZ