sonoff Basic do napędu bramy

Zybi
Posts: 1280
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Thu Jun 21, 2018 6:50 am

Teoretycznie wszystko jest OK.
Proponuję wykasować moduł i wgrać soft jeszcze raz.
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 6:55 am

Ten sam ?
Zybi
Posts: 1280
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Thu Jun 21, 2018 7:03 am

Wszystkie kompilacje były testowane, więc ten sam, a i ze względu dla potomnych warto rozgryść ten przypadek.
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 7:12 am

Ok będę kombinował i w ciągu paru dni dam znać a teraz idę spać bo po nocce jestem . Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
User avatar
Espablo
Posts: 1345
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Jun 21, 2018 7:15 am

adam3773 wrote:
Thu Jun 21, 2018 5:44 am
kontaktron działa przemierzony, zwieranie pinów nic nie da, zwieram je przez kontaktron.
Brałeś pod uwagę przerwę na kablu. Trzeba po kolei wyeliminować przyczynę awarii. Zwieraj bezpośrednio na module. Sprawdzaj stan czujnika otwarcia na telefonie. Zakładam, że moduł jest włączony i zalogowany do supla-cloud ;) Zwierając styk do masy odczekaj chwilę, daj trochę czasu przepływającym elektronom :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 4:33 pm

Instalację rozkopałem i połączyłem od nowa żeby wyeliminować czynnik ludzki, przypuszczam że coś mam źle skonfigurowane . Popatrzcie może ktoś coś podpowie.
Attachments
Screenshot_20180621-182240.jpeg
Screenshot_20180621-182240.jpeg (274.24 KiB) Viewed 616 times
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 4:36 pm

Nie poszły dwa zdjęcia i teraz wysyłam drugie.
Attachments
Screenshot_20180621-182219.jpeg
Screenshot_20180621-182219.jpeg (266.24 KiB) Viewed 613 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 5180
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Jun 21, 2018 4:36 pm

Ustawienia masz OK.
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 4:39 pm

No to co litości. Dlaczego to nie działa?
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 4:43 pm

Dziś podłączyłem przejżyście żeby wszystko było widoczne.
Jakieś pomysły ?
Czujnik temperatury działa bramą steruje tylko brak czujnika otwarcia
Attachments
IMG_20180621_183426.jpg
IMG_20180621_183426.jpg (1.9 MiB) Viewed 635 times
Post Reply