sonoff Basic do napędu bramy

Post Reply
User avatar
pzygmunt
Posts: 6650
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Jun 21, 2018 4:46 pm

Zwierałeś wejście na krótko ?

[EDIT]
A zdjęcie, które podesłałeś mimo szczerych chęci nic nie pomoże ponieważ nikt nie domyśli się co jest do czego.
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 4:53 pm

Tak. Przewody są wyprodukowane z sonoff w takiej kolejności jak u góry listwy, rozbiorę sonoff z zrobię zdjęcie
Czarny kabel czujnik temperatury, biały kontaktron
Attachments
IMG_20180621_185139.jpg
IMG_20180621_185139.jpg (1.7 MiB) Viewed 1005 times
User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Jun 21, 2018 5:21 pm

Wypnij wszystkie przewody. Powtarzam WSZYSTKIE! Zabierz ten moduł do domu. Podłącz 230V i testuj. Wyeliminujesz w ten sposób cała swoją instalacje. Zwieraj te piny zaraz przy module. Nie podłączaj kontaktronu tylko zwyklym drutem zwieraj do GND. Tylko uważaj na 230V. Jeśli nadal będziesz miał problem to już będzie wiadomo, że to wina modułu.
Teraz tylko zgadujemy czy to moduł czy też podłączenie, a Ty nie słuchasz (czytasz) co się do Ciebie pisze.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Thu Jun 21, 2018 5:37 pm

O wypraszam sobie stosowałem się do wszystkich waszych wskazówek. Gdybym nie chciał Was słuchać to bym głowy nie zawracał naprawdę szanuje Wasz czas i jestem wdzięczny za pomoc. Z tym demontażem to mały kłopot bo sonoff jest wklejony do skrzynki. Poczekam aż przyjdzie następny to podmienię. Z tymi testami to też nie dokońca tak przecież w skrzynce też mam podpięte pod 220 o sort 230 stary jestem i nawyki zostają,czujniki powypinałem i zawarłem na krótko . Wielce prawdopodobne że to wina modułu. Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za pomoc.
adam3773
Posts: 65
Joined: Mon May 07, 2018 10:12 pm
Location: Ruda Śląska

Sun Jul 01, 2018 4:05 pm

To była wina sonoff a kolejny przerobiony i działa bez zarzutów.
madu
Posts: 7
Joined: Wed Sep 13, 2017 6:22 pm

Sat Feb 02, 2019 1:39 pm

witm
czy ma ktos jeszcze paczke z sonoff_gate_ds18b20_NO_v2.0_p5.rar
bo nigdzie nie moge namierzyc
potrzebuje tych plikow:
sonoff_gate_ds18b20_1024_eagle.flash.bin
sonoff_gate_ds18b20_1024_eagle.irom0text.bin
esp_init_data_default.bin
Gucio2607.
Posts: 421
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sat Feb 02, 2019 2:08 pm

Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sat Feb 02, 2019 8:15 pm

A który soft polecasz kolego do obsługi ds18b20
Gucio2607.
Posts: 421
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sun Feb 03, 2019 8:31 am

Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sun Feb 03, 2019 10:58 am

A pod który gpo podłączyć sygnał RX czy tx oraz jaki opornik
Post Reply