1.8 for socket

bicker
Posty: 365
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pn lis 21, 2016 9:34 am

Witam,
kiedy planowana będzie kompilacja 1.8 dla socketa ??
pod sanoffa działa, ale chciałbym użyć zwykłego przełącznika (albo 2) a sonoff nie daje takiej możliwości
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn lis 21, 2016 10:29 am

bicker pisze:Witam,
kiedy planowana będzie kompilacja 1.8 dla socketa ??
pod sanoffa działa, ale chciałbym użyć zwykłego przełącznika (albo 2) a sonoff nie daje takiej możliwości
Cały LightSwitch na github-ie jest skompilowany w v1.8.
Na cloudzie można określić kanał jako gniazdo
bicker
Posty: 365
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pn lis 21, 2016 11:36 am

super, na pajęczynie działa.. teraz czas włożyć w puszkę...
bicker
Posty: 365
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pn gru 05, 2016 6:02 am

Witam,
ostatnio zauważyłem, że zanik internetu powoduje zgaszenie światła..
również brak internetu uniemożliwia włączenie światła ...
czy jest możliwość tak oprogramowania samego ESP, żeby reagował na przełącznik i pomimo braku internetu lub zaniku zmieniał lub pamietał stan włącznika...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 05, 2016 8:55 am

W 1.8.2 nie powinno się tak dziać.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn gru 05, 2016 2:41 pm

pzygmunt pisze:W 1.8.2 nie powinno się tak dziać.
A kiedy są plany wypuszczenia tego softu?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn gru 05, 2016 2:49 pm

Zybi pisze: Cały LightSwitch na github-ie jest skompilowany w v1.8.
Na cloudzie można określić kanał jako gniazdo
Trochę myląco go nazwałeś :lol: - nazwa sugeruje użyszkodnikom ograniczenia ;)
Wojtku - soft Zybiego ma to o czym piszesz (a raczej bicker pisze).
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 05, 2016 2:57 pm

wojtas567 pisze:
pzygmunt pisze:W 1.8.2 nie powinno się tak dziać.
A kiedy są plany wypuszczenia tego softu?
W tym tygodniu
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn gru 05, 2016 3:02 pm

Czekam z niecierpliwością,
bo w domu już prawie każą mi demontować moduły ;)
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn gru 05, 2016 3:32 pm

slawek pisze:
Zybi pisze: Cały LightSwitch na github-ie jest skompilowany w v1.8.
Na cloudzie można określić kanał jako gniazdo
Trochę myląco go nazwałeś :lol: - nazwa sugeruje użyszkodnikom ograniczenia ;)
Wojtku - soft Zybiego ma to o czym piszesz (a raczej bicker pisze).
Soft LightSwitch tak się nazywa, bo tę opcję ma ustawioną default-owo, więc sądzę, że nazwa jest poprawna, a "socket" można wybrać dodatkowo.
Soft dedykowany jest do płytki @Espablo v.2 jako włącznik oświetlenia. Życie (zapotrzebowanie) jednak pokazało, że dla tej płytki robiłem już kompilację "gate_mdule" oraz" rs_module".
Reasumując, to tylko nazwa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”