Moduł branowy - czujnik otwarcia/kontaktron NO/NC

Post Reply
User avatar
fracz
Posts: 1583
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Nov 23, 2016 4:13 pm

Doczytałem teraz że moduł bramowy wymaga czujników NO. Tymczasem posiadam kontaktron NC. Nie mam możliwości sprawdzenia teraz jednego z drugim, ale czy dobrze rozumiem że w takiej konfiguracji aplikacja będzie pokazywać zamkniętą bramę jako otwartą i vice versa? Czy da się to odwrócić w aplikacji? ;-)

Gdy brama jest zamknięta, kontaktron się styka.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Nov 23, 2016 5:44 pm

Gdy brama zamknięta kontrakton powinien przewodzić prąd. Inaczej będzie odwrotny stan w aplikacji.
Post Reply