Moduł bramowy nie włącza się po podłączeniu zasilania

User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Nov 24, 2016 5:14 pm

Kupiłem Wasz moduł bramowy i zasilacz DC EMERSON 12V 1.5A 18W. Po podłączeniu zasilania do modułu nic się nie dzieje (nie świeci się żaden LED, nie ma sieci do której mogę się podłączyć).
Czyżby 18W to za mało? ;-)
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Thu Nov 24, 2016 5:22 pm

Sprawdziłeś czy napięcie dochodzi do modułu ? Może odwrotna polaryzacja czyli zamieniony plus z minusem ? 18 W to spokojnie powinno działać
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Nov 24, 2016 5:50 pm

Sprawdzałem miernikiem i jest 12V na końcu kabla. Próbowałem też odwracać - nic to nie dało.
Attachments
IMAG0232.jpg
IMAG0232.jpg (524.05 KiB) Viewed 1933 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 7040
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 24, 2016 8:35 pm

Wyślij na priva info na jakie dane to było kupione to wyślę
Ci drugi nowy.
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Tue Jan 03, 2017 10:57 am

Witam,

nie chcę tworzyć nowego tematu, ale mam podobny problem - podłączyłem zasilacz 12V 1000mA ze starego routera Linksysa i moduł nie daje znaku życia. Zamieniłem +/- dla pewności i też nic. Czy taki zasilacz może być za słaby?

Pozdrawiam
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Tue Jan 03, 2017 5:21 pm

1A zasilacz powinien spokojnie dać radę , jeżeli zasilacz masz sprawny to moduł do reklamacji
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Tue Jan 03, 2017 6:25 pm

Zasilacz sprawny, jeszcze tydzień temu normalnie z niego korzystałem. Dzięki za odpowiedź
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Jan 03, 2017 6:31 pm

A może trzeba tylko wgrać soft
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Tue Jan 03, 2017 6:37 pm

Kupiłem moduł na Allegro i nie jestem go w stanie sam zaprogramować, także będę zmuszony go reklamować.
0xFF
Posts: 308
Joined: Sat Feb 20, 2016 8:54 pm

Tue Jan 03, 2017 7:07 pm

Ten moduł ma jakieś zabezpieczenie przed odwrotnym podłączeniem zasilania ?
Post Reply