Moduł bramowy nie włącza się po podłączeniu zasilania

User avatar
wojtas567
Posts: 1799
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jan 03, 2017 7:19 pm

Przydałaby się teraz informacja kto jest w okolicy z forum :)
to może wystarczyłoby podjechać do kogoś i wgrać ponownie soft.
Pozdrawiam
Wojtek
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Tue Jan 03, 2017 7:27 pm

Okolice Warszawy :) Codziennie jestem w centrum
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Tue Jan 03, 2017 10:01 pm

Do Wawy mam za daleko ale jak nikt się nie znajdzie to mogę za free sprawdzić ten moduł i wgrać soft jeszcze raz musisz tylko wysłać go do mnie jak chcesz to pisz na PW jestem z okolic Wrocławia
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Fri Jan 06, 2017 2:09 pm

Kupiłem konwerter TLL/USB na potrzeby programowania Sonoffa. Czy znajdę gdzieś skompilowany soft i schemat podłączenia do ponownego zaprogramowania modułu bramowego?
User avatar
wojtas567
Posts: 1799
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Jan 06, 2017 3:19 pm

Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Jan 06, 2017 3:24 pm

roberttoja wrote:Kupiłem konwerter TLL/USB na potrzeby programowania Sonoffa. Czy znajdę gdzieś skompilowany soft i schemat podłączenia do ponownego zaprogramowania modułu bramowego?
Masz sonoffa czy moduł bramowy z allegro - bo nie mogę z tych postów do końca ogarnąć... :?:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Fri Jan 06, 2017 5:50 pm

Dzięki za link :) już sobie poradzę
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Wed Jan 11, 2017 7:16 am

Nie wiem czy przebije się przez falę spamu, ale spróbuje :)
Chciałem zaprogramować ponownie moduł bramowy z allegro - podpinam piny GND, TXD, RXD do modułu i do programatora, ale moduł nadal nie daje znaku życia. Próbowałem różnymi metodami, podłączanie z wciśnietym przyciskiem, bez itd. Na module jest zworka podpisana flash i też próbowałem ze zworką i bez.

Jakieś porady co mogę jeszcze zrobić czy poprostu poddać się i reklamować moduł?
User avatar
michael
Posts: 999
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Jan 11, 2017 7:21 am

A świeci coś w ogóle? Może odwrotnie podłączyłeś przewody RX i TX. Spróbuj je zamienić miejscami.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
roberttoja
Posts: 11
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:54 am

Wed Jan 11, 2017 7:25 am

Wszystko robiłem - 0 znaku życia, żaden led się nie świeci.
Post Reply