Moduł bramowy nie włącza się po podłączeniu zasilania

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt sty 03, 2017 7:19 pm

Przydałaby się teraz informacja kto jest w okolicy z forum :)
to może wystarczyłoby podjechać do kogoś i wgrać ponownie soft.
Pozdrawiam
Wojtek
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

wt sty 03, 2017 7:27 pm

Okolice Warszawy :) Codziennie jestem w centrum
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

wt sty 03, 2017 10:01 pm

Do Wawy mam za daleko ale jak nikt się nie znajdzie to mogę za free sprawdzić ten moduł i wgrać soft jeszcze raz musisz tylko wysłać go do mnie jak chcesz to pisz na PW jestem z okolic Wrocławia
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

pt sty 06, 2017 2:09 pm

Kupiłem konwerter TLL/USB na potrzeby programowania Sonoffa. Czy znajdę gdzieś skompilowany soft i schemat podłączenia do ponownego zaprogramowania modułu bramowego?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt sty 06, 2017 3:19 pm

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt sty 06, 2017 3:24 pm

roberttoja pisze:Kupiłem konwerter TLL/USB na potrzeby programowania Sonoffa. Czy znajdę gdzieś skompilowany soft i schemat podłączenia do ponownego zaprogramowania modułu bramowego?
Masz sonoffa czy moduł bramowy z allegro - bo nie mogę z tych postów do końca ogarnąć... :?:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

pt sty 06, 2017 5:50 pm

Dzięki za link :) już sobie poradzę
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

śr sty 11, 2017 7:16 am

Nie wiem czy przebije się przez falę spamu, ale spróbuje :)
Chciałem zaprogramować ponownie moduł bramowy z allegro - podpinam piny GND, TXD, RXD do modułu i do programatora, ale moduł nadal nie daje znaku życia. Próbowałem różnymi metodami, podłączanie z wciśnietym przyciskiem, bez itd. Na module jest zworka podpisana flash i też próbowałem ze zworką i bez.

Jakieś porady co mogę jeszcze zrobić czy poprostu poddać się i reklamować moduł?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1110
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr sty 11, 2017 7:21 am

A świeci coś w ogóle? Może odwrotnie podłączyłeś przewody RX i TX. Spróbuj je zamienić miejscami.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

śr sty 11, 2017 7:25 am

Wszystko robiłem - 0 znaku życia, żaden led się nie świeci.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”