Arduino mega + supla

mrlukasz
Posty: 15
Rejestracja: ndz cze 19, 2016 10:23 am

pn gru 05, 2016 2:20 pm

Witam

Mam do wykonania inteligentny domek na arduino stąd moje pytanie czy da sie to wykonać na SUPLA ?
moje ząłożenia
1. sterownie 16 szt rolet
2. sterowanie 8 obwodów oświetlenia
3. Czujniki otwarcia okien 16szt (kontraktory) wizualizacja otwarcia
4. Pomiar temperatury i wilgotności 5szt
5. otwieranie bramy i furtki

proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony pn gru 05, 2016 2:34 pm przez mrlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 05, 2016 2:26 pm

Da się. Musisz zmienić tylko limit kanałów z 16 na np 50

https://github.com/SUPLA/arduino/blob/m ... oto.h#L129
mrlukasz
Posty: 15
Rejestracja: ndz cze 19, 2016 10:23 am

pn gru 05, 2016 2:29 pm

ale da sie wykonać wszystkie to punkty co napisałem w założeniach ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 05, 2016 2:30 pm

Tak
mrlukasz
Posty: 15
Rejestracja: ndz cze 19, 2016 10:23 am

pn gru 05, 2016 2:32 pm

aha i zapomniałem zaznaczyć ze wszystko jest połączone przewodami niem nic bezprzewodowo i zapomniałem napisać ze sterowania obwodami oświetlenia realizowane jest na włącznikach dzwonkowych i stan ma być pokazany na wizualizacji
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn gru 05, 2016 2:56 pm

Nadal to nie zmienia odpowiedzi.
mrlukasz
Posty: 15
Rejestracja: ndz cze 19, 2016 10:23 am

pn gru 05, 2016 7:10 pm

to może podpowiecie mi jak to dokładnie wykonać
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

pn gru 05, 2016 7:28 pm

Jak nie bawiłeś się arduino i suplą to przeczytaj sobie https://majsterkowo.pl/arduino-i-smartf ... -led-rgbw/
poznasz idee to sam sobie odpowiesz jak to zrobić
mrlukasz
Posty: 15
Rejestracja: ndz cze 19, 2016 10:23 am

czw gru 08, 2016 3:32 pm

jak na razie to i tak nie wiem jak to zrobić chyba do jest wyższa szkoła jazdy
mrlukasz
Posty: 15
Rejestracja: ndz cze 19, 2016 10:23 am

czw gru 08, 2016 4:41 pm

moze ktoś mi pomoże z tym kodem jak to zrobić
ODPOWIEDZ