Chińskie wynalazki

Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Tue Oct 01, 2019 12:54 pm

cino111 wrote:
Tue Oct 01, 2019 6:29 am
Powiedzmy, że schemat jest tu viewtopic.php?t=57&start=10

Na jeden zawór potrzebne są 2 przekaźniki. Mam tak podłączone 3 zawory i śmiga, no może tylko śmiesznie wygląda, że w Apce zamykam roletę jak chce zakręcić wodę. :lol:
Problem sterowania ma ogarnięty chodzi mi o soft który na jednym ESP obsłuży 2 rolety.
cino111
Posts: 677
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Tue Oct 01, 2019 1:17 pm

Aaa to nie. Kazdy zawór na oddzielnym ESP. Niestety :?
moskitq@o2.pl
Posts: 7
Joined: Sun Aug 25, 2019 1:18 pm

Thu Oct 03, 2019 12:25 pm

moes chinol może ktoś odważy sie zasupełkować
Attachments
20191003_121731.jpg
20191003_121731.jpg (2.84 MiB) Viewed 454 times
20191003_121736.jpg
20191003_121736.jpg (2.72 MiB) Viewed 454 times
15701053720909219288637365413736.jpg
15701053720909219288637365413736.jpg (2.24 MiB) Viewed 454 times
User avatar
shimano73
Posts: 914
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Thu Oct 03, 2019 1:51 pm

A jest tam esp8266 pod ta nalepką ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
Lucas
Posts: 422
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Thu Oct 03, 2019 2:30 pm

shimano73 wrote:
Thu Oct 03, 2019 1:51 pm
A jest tam esp8266 pod ta nalepką ?
Bo zdjęciu widać, że siedzi tam TYWE3S.
moskitq@o2.pl
Posts: 7
Joined: Sun Aug 25, 2019 1:18 pm

Thu Oct 03, 2019 3:05 pm

pod naklejka nic nie ma
musiałbym blaszkę rozlutowac
tak jak kolega napisał to co widoczne to TYWE3S
User avatar
makrz
Posts: 261
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Thu Oct 03, 2019 3:08 pm

TYWE3S to ESP8266EX
User avatar
Lucas
Posts: 422
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Thu Oct 03, 2019 4:06 pm

makrz wrote:
Thu Oct 03, 2019 3:08 pm
TYWE3S to ESP8266EX
Zgadza się, tylko na wielu forach (głównie tych odnośnie Tasmoty) piszą, że TYWE3S sprawia jakieś trudności we flashowaniu. Chyba głównie chodzi o wprowadzenie w tryb flashowania w niektórych modułach w niego wyposażonych.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 475
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Thu Oct 03, 2019 4:27 pm

Flashowałem 2 szt. podwójnych łączników dotykowych TOUCH (bez wymaganego N) właśnie zbudowanych na TYWE3S i nie miałem żadnych problemów. Oczywiście podlutowałem również przewód GPIO0 do wprowadzenia modułu w tryb Flash.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
shimano73
Posts: 914
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Thu Oct 03, 2019 4:35 pm

Fleszowanie to jedno a dwa to trzeba obczaić sterowanie wyświetlaczem i esp chyba tego nie robi bezpośrednio .
Jakiś czas temu myślałem i zakupie jednego takiego ale nie mogłem znaleść co jest w środku. Dacie namiary gdzie tan można nabyć
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Post Reply