Chińskie wynalazki

Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Tue Oct 15, 2019 11:59 am

flowerek wrote:
Tue Oct 15, 2019 10:53 am
Sibikk wrote:
Mon Oct 14, 2019 6:36 pm
bukox wrote:
Mon Oct 14, 2019 5:14 pm
Czyli np. Shelly 2.5 (z softem roletowym) + zasilacz 12 V? Jeśli nie to czy możesz polecić jakiś konkretny zestaw?
Shely Będzie ok
Dobrze rozumiem ze oprocz shely potrzebne beda jeszcze 2 przekazniki polaczone jak na schemacie? Czy mozna to jakos podlaczyc bezposrednio do shely...albo np srw01
SRW się nie nada bo wystawia 230 na wyjściach a Ty potrzebujesz 12 ale przyjrzałem się shely i ten moduł tez wystawia styki napięciowe więc się jednak nie nada. Zmyliły mnie przyciski na schemacie :-(
Naprościej użyć Wemos mini + moduł z dwoma przekaźnikami.
dobo
Posts: 96
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm

Tue Oct 15, 2019 7:00 pm

dobo wrote:
Fri Oct 11, 2019 5:00 pm
Wi-Fi_Switch_Module.jpg


Ogarnąłem już ten Moduł

W środku siedzi ESP8266EX
Przekaźniki
L1 na GPIO14
L2 na GPIO15 (GPIO15 podciągane do GND przez rezystor 760 Ω )
Przełączniki
S1 na GPIO13
S2 na GPIO12
Przycisk programowania GPIO2
GPIO0 jest wyprowadzone przy GND i jest ono wolne.
GPIO4 jest podłączone do buzera (tak w tym modelu zamiast LED jest buzer)
No to moduł zmienił kolor na ZIELONY :) a to wszystko dzięki koledze @krycha88
Moduł dodatkowo wyposażony w wyświetlacz OLED z czujnikiem BME280

Za pierwszym razem aby dokonać wgrania SUPLI trzeba zewrzeć GPIO0 do masy, a we wgrywanym kodzie ustawić GPIO2 jako pin konfiguracyjny i już korzystać z wbudowanego przycisku (tak mam na obecną chwilę). Albo wyprowadzić GPIO0 na zewnątrz co raczej tak zrobię i podłączę do tego przycisk dotykowy.
Krzyśku
Posts: 18
Joined: Mon Sep 16, 2019 7:22 pm

Wed Oct 16, 2019 4:15 pm

A ktoś wie jak to zasuplować?
W sensie pinout jaki jest. W sieci nie mogę namierzyć.

https://pl.aliexpress.com/item/33013007 ... 9320c301-3
Image
Image
Image
Image
User avatar
uchnast.michal
Posts: 168
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Wed Oct 16, 2019 6:41 pm

Krzyśku wrote:
Wed Oct 16, 2019 4:15 pm
A ktoś wie jak to zasuplować?
W sensie pinout jaki jest. W sieci nie mogę namierzyć.

https://pl.aliexpress.com/item/33013007 ... 9320c301-3
Image
Image
Image
Image
Tylko po co, 2x droższe od basica i 0 dodatkowych funkcjonalności.
Krzyśku
Posts: 18
Joined: Mon Sep 16, 2019 7:22 pm

Wed Oct 16, 2019 6:47 pm

Co do funkcjonalności się nie wypowiem.
Co do ceny to 16pln z przesyłką za sztukę.
Da radę wgrać do tego suple?
User avatar
uchnast.michal
Posts: 168
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Wed Oct 16, 2019 7:19 pm

spróbuj zrobić lepsze zdjęcia
Krzyśku
Posts: 18
Joined: Mon Sep 16, 2019 7:22 pm

Wed Oct 16, 2019 8:11 pm

Image
Image
Image
Image
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Oct 16, 2019 9:06 pm

To nie jest na ESP, Wychodzi mi, że tam jest realtek RTL8710bn
Pozdrawiam
Wojtek
Krzyśku
Posts: 18
Joined: Mon Sep 16, 2019 7:22 pm

Thu Oct 17, 2019 4:38 am

Aha. Dzięki.

A czy coś takiego ktoś może ma, suplował, używa?
Wiadomo co tam w środku siedzi?

https://pl.aliexpress.com/item/40002410 ... 2e0eHXpz0s
Krzyśku
Posts: 18
Joined: Mon Sep 16, 2019 7:22 pm

Thu Oct 24, 2019 5:14 pm

moskitq@o2.pl wrote:
Thu Oct 03, 2019 12:25 pm
moes chinol może ktoś odważy sie zasupełkować
Tu znalazłem coś na ten temat.
Ale czy przydatne jeśli chodzi o Suplę...nie wie, nie znam się.
Może ktoś mądrzejszy zerknie i się wypowie.

https://github.com/klausahrenberg/ThermostatBecaWifi
Post Reply