Chińskie wynalazki

bicker
Posty: 368
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw lut 27, 2020 6:32 am

nie przeglądalem całego tematu
ale pojawiły się sonoffy Touch nie wymagające linii N

http://ali.pub/4imhzo

Obrazek
Załączniki
SONOFF BEZ N.jpg
SONOFF BEZ N.jpg (37.37 KiB) Przejrzano 1023 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1235
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw lut 27, 2020 6:34 am

Temat znany od 1 sierpnia 2019 r. viewtopic.php?f=11&t=5107
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
bicker
Posty: 368
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw lut 27, 2020 8:13 am

Robert Błaszczak pisze:
czw lut 27, 2020 6:34 am
Temat znany od 1 sierpnia 2019 r. viewtopic.php?f=11&t=5107
w takim razie sorry za zamieszanie
nie doczytałem ...

dzieki za link :)
Jeki87
Posty: 85
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

wt mar 03, 2020 4:25 pm

Mam wgrany InCan Easy roller shutter moduł działa poprawnie poprzez aplikację.
Poprzez monostabilny czasem działa czasem wcale nie reaguje gpio ustawiony jak na stronie 13
Sterowanie poprzez podanie L na S1 i S2
Może ktoś coś poradzi :D
Załączniki
Wi-Fi_Switch_Module.jpg
Wi-Fi_Switch_Module.jpg (1.21 MiB) Przejrzano 898 razy
lukosław
Posty: 30
Rejestracja: pn paź 28, 2019 8:20 am

wt mar 03, 2020 9:02 pm

Ten problem był poruszany np. w tym temacie: viewtopic.php?f=26&t=6016
Niestety aktualnie nie ma rozwiązania. Podobno Primiary Gui v2 wgrane przez Arduino IDE sprawuje się lepiej...
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 597
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt mar 06, 2020 11:39 pm

Jeki87 pisze:
wt mar 03, 2020 4:25 pm
Mam wgrany InCan Easy roller shutter moduł działa poprawnie poprzez aplikację.
Poprzez monostabilny czasem działa czasem wcale nie reaguje gpio ustawiony jak na stronie 13
Sterowanie poprzez podanie L na S1 i S2
Może ktoś coś poradzi :D
Mam te moduły u siebie, wgrany InCan-Easy, sterowanie z lokalnych przycisków działa, ale muszą to być przyciski monostabilne (dzwonkowe). Przy sterowaniu z bistabilnych były problemy. Po podaniu zasilania na moduł zawsze włączał się z automatu jeden kanał (chyba drugi, jeśli dobrze pamiętam).
Ps. Flashować je można wygodnie bez lutowania kabelków, wystarczy wsadzić pod kątem listwę z goldpinami i przytrzymać na czas wgrywania.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
zokopian
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

sob mar 07, 2020 7:39 pm

Lucas pisze:
pt mar 06, 2020 11:39 pm
Jeki87 pisze:
wt mar 03, 2020 4:25 pm
Mam wgrany InCan Easy roller shutter moduł działa poprawnie poprzez aplikację.
Poprzez monostabilny czasem działa czasem wcale nie reaguje gpio ustawiony jak na stronie 13
Sterowanie poprzez podanie L na S1 i S2
Może ktoś coś poradzi :D
Mam te moduły u siebie, wgrany InCan-Easy, sterowanie z lokalnych przycisków działa, ale muszą to być przyciski monostabilne (dzwonkowe). Przy sterowaniu z bistabilnych były problemy. Po podaniu zasilania na moduł zawsze włączał się z automatu jeden kanał (chyba drugi, jeśli dobrze pamiętam).
Ps. Flashować je można wygodnie bez lutowania kabelków, wystarczy wsadzić pod kątem listwę z goldpinami i przytrzymać na czas wgrywania.
Mam jeden taki moduł z wrzuconym InCan-Easy z łącznikiem podwójnym bistabilnym i nie zaobserwowałem aby włączał się którykolwiek kanał po podaniu bądź zaniku zasilania - może są różne wersje tego modułu.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1267
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob mar 07, 2020 8:06 pm

A ja zamówiłem ostatnio takie cudeńko do ładowania tela. Oczywiście za'Supluję :D
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... sonoff+usb
Clip_4.jpg
Clip_4.jpg (5.8 KiB) Przejrzano 635 razy
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 597
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

sob mar 07, 2020 8:22 pm

zokopian pisze:
sob mar 07, 2020 7:39 pm
Mam jeden taki moduł z wrzuconym InCan-Easy z łącznikiem podwójnym bistabilnym i nie zaobserwowałem aby włączał się którykolwiek kanał po podaniu bądź zaniku zasilania - może są różne wersje tego modułu.
Być może. Jak używasz jednocześnie aplikacji i przycisķów, to położenie przycisków bistabilnych będzie różne w zależności od czynności. Np. czasem wyłączasz kanał przez podanie fazy np. na S2 a czasem przez jej zdjęcie. Wg mnie problem jest kiedy przy uruchomieniu modułu po włączeniu zasilania jest podawana faza na wejścia przycisków. Przy monostabilnych nie mam tego problemu. Sprawdź u siebie.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1267
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn mar 23, 2020 7:07 pm

Znalazłem przypadkowo . Fajnie by było zaadaptować pod Suplę:
https://youtu.be/fcWonecgero

Na ali:
https://a.aliexpress.com/_BTaBbl

20200323_200833.jpg
20200323_200833.jpg (140.31 KiB) Przejrzano 466 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”