Chińskie wynalazki

Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 622
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw wrz 10, 2020 7:38 am

uchnast.michal pisze:
czw wrz 10, 2020 5:17 am
Ma ktoś z Was sprawdzone żarówki RGB+CCT, którym łatwo zmienić soft na suplę?
Mam na myśli żarówki tego typu: https://pl.aliexpress.com/item/4000155237421.html
Z góry dziękuję.
Z łatwą opcją przeprogramowania na Suplę na razie nie znalazłem. Ja używam żarówek m.in. LSC Smart, ale spinam to przez Alexę i GH.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 352
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw wrz 10, 2020 5:31 pm

Lector pisze:
czw cze 25, 2020 1:24 pm
Temat chyba odwiecznie aktualny :)
Obrazek

Jest i podwójny :)
https://pl.aliexpress.com/item/40003324 ... 53946zJsmc
Celowo "nie spełniony" osobno?
e-talking............
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 352
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw wrz 24, 2020 8:33 am

Podjąłem drugą próbę z dopuszkowymi przekaźnikami. Niestety Tuya converter nie zadziałał, flashowanie po podłączeniu bezpośrednio pod moduł również niczym nie skutkuje, dioda lekko mruga (od lewej 3,3, GND, RX, TX). Gdzieś znalazłem, że trzeci od lewej tam gdzie napisane jest RX podłączony jest LED.
Ktoś pomoże w zidentyfikowaniu modułu?
Załączniki
03465dcb51a22791a82a7af8c2815059efc6f5d4_2_666x500.jpeg
03465dcb51a22791a82a7af8c2815059efc6f5d4_2_666x500.jpeg (140.07 KiB) Przejrzano 90 razy
loratap1.jpg
loratap1.jpg (179.77 KiB) Przejrzano 95 razy
loratap0.jpg
loratap0.jpg (1.72 MiB) Przejrzano 95 razy
e-talking............
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1320
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw wrz 24, 2020 9:14 am

Spróbowałbym odessać cynę tak aby nie było połączenia RX i TX z płytką główną. Może tu gdzieś jest problem i komunikacja nie działa prawidłowo.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
andras
Posty: 309
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

czw wrz 24, 2020 10:02 am

Zamieniałeś RX z TX ?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 352
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw wrz 24, 2020 10:57 am

andras pisze:
czw wrz 24, 2020 10:02 am
Zamieniałeś RX z TX ?
Zmienialem:/
e-talking............
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 352
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw wrz 24, 2020 10:57 am

Robert Błaszczak pisze:
czw wrz 24, 2020 9:14 am
Spróbowałbym odessać cynę tak aby nie było połączenia RX i TX z płytką główną. Może tu gdzieś jest problem i komunikacja nie działa prawidłowo.
Dzięki za sugestię, sprawdzę
e-talking............
lukfud
Posty: 415
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw wrz 24, 2020 11:07 am

uchnast.michal pisze:
czw wrz 24, 2020 8:33 am
flashowanie po podłączeniu bezpośrednio pod moduł również niczym nie skutkuje, dioda lekko mruga
Była komunikacja, program się wgrał i nic się potem nie wydarzyło, czy w ogóle nie było komunikacji?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 352
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw wrz 24, 2020 11:21 am

lukfud pisze:
czw wrz 24, 2020 11:07 am
uchnast.michal pisze:
czw wrz 24, 2020 8:33 am
flashowanie po podłączeniu bezpośrednio pod moduł również niczym nie skutkuje, dioda lekko mruga
Była komunikacja, program się wgrał i nic się potem nie wydarzyło, czy w ogóle nie było komunikacji?
Nie było komunikacji.
e-talking............
lukfud
Posty: 415
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw wrz 24, 2020 11:37 am

uchnast.michal pisze:
czw wrz 24, 2020 11:21 am
lukfud pisze:
czw wrz 24, 2020 11:07 am
uchnast.michal pisze:
czw wrz 24, 2020 8:33 am
flashowanie po podłączeniu bezpośrednio pod moduł również niczym nie skutkuje, dioda lekko mruga
Była komunikacja, program się wgrał i nic się potem nie wydarzyło, czy w ogóle nie było komunikacji?
Nie było komunikacji.
A jak go wprowadzałeś w tryb flashowania?
Przycisk obok, to niekoniecznie musi być gpio0. Znalazłem podobną płytkę.
blindsConnection.jpg
blindsConnection.jpg (128.19 KiB) Przejrzano 46 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”