Chińskie wynalazki

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 387
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw wrz 24, 2020 7:41 pm

lukfud pisze:
czw wrz 24, 2020 7:21 pm
uchnast.michal pisze:
czw wrz 24, 2020 6:45 pm
shimano73 pisze:
czw wrz 24, 2020 3:28 pm
No tak mi się wydawało że to nie jest esp, a rozważałem zakup kilka sztuk tych modułów, ale kiedyś, gdzieś, na jakimś forum było że tam wkładają różne moduły wifi i nie ma pewności co się kupi
Również liczyłem, ze dostanę z ESP:/ To juz 3ci, który przyszedł bezużyteczny. Ja pas!
Mógłbyś podać "link" z którego nie kupować.
https://a.aliexpress.com/_BSWvjh
e-talking............
lukfud
Posty: 578
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw wrz 24, 2020 7:49 pm

Dzięki.
Ja zamówiłem te: https://pl.aliexpress.com/item/40004244 ... 5c0fnlPpiL
Wg. opisu są na ESP8285, dam znać jak przyjdą.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 387
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pt wrz 25, 2020 3:57 am

lukfud pisze:
czw wrz 24, 2020 7:49 pm
Dzięki.
Ja zamówiłem te: https://pl.aliexpress.com/item/40004244 ... 5c0fnlPpiL
Wg. opisu są na ESP8285, dam znać jak przyjdą.
Do rolet, hmm ciekawe co przyjdzie.
e-talking............
Krzyśku
Posty: 76
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

wt wrz 29, 2020 11:18 am

W Loratap jest ESP.
Z przemiłą majfrendką przy większym zakupie spokojnie wytargujesz rabat ;)

Jak przyjdzie i wgrasz SUPLĘ to daj znać jak się sprawuje.
Mam 8 takich zamontowanych z SUPLĄ (inCan Easy) i ciekaw jestem czy będziesz miał podobne uwagi.
lukfud
Posty: 578
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 29, 2020 11:52 am

Krzyśku pisze:
wt wrz 29, 2020 11:18 am
W Loratap jest ESP.
Z przemiłą majfrendką przy większym zakupie spokojnie wytargujesz rabat ;)
Jak przyjdzie i wgrasz SUPLĘ to daj znać jak się sprawuje.
Mam 8 takich zamontowanych z SUPLĄ (inCan Easy) i ciekaw jestem czy będziesz miał podobne uwagi.
Moich jeszcze nie ma, ale koledze wczoraj przyszły i walczyliśmy z flashowaniem.
Jeszcze nie są zamontowane, ale póki co nie mamy zastrzeżeń. Działają zgodnie z założeniem.

A jakie Ty masz uwagi?
Krzyśku
Posty: 76
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

wt wrz 29, 2020 12:03 pm

Ponowne naciśnięcie przycisku w celu zatrzymania nie zawsze działa.
Podczas pracy rolety znika połączenie z chmurą. W aplikacji jest czerwona kropka, na stronie www rozłączone. Dopiero po zakończeniu pracy rolety po 2-3 sekundach połączenie wraca i pojawia się % zamkniecie.
Przez to nie można z aplikacji sterować częściowym zamknięciem. Naciśniecie przycisku powoduje ruch albo do końca otwarcia albo do końca zamknięcia. Chcąc z online sterować procentowym zamknięciem robię to przez linki bezpośrednie. Z tym, że za jednym razem maksymalnie 20%. Jak chcę 40% to 20+20. Jak wezmę więcej niż 20 za jednym razem to połączenie z chmurą się zrywa i jedzie o końca.
lukfud
Posty: 578
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 29, 2020 12:36 pm

Krzyśku pisze:
wt wrz 29, 2020 12:03 pm
Ponowne naciśnięcie przycisku w celu zatrzymania nie zawsze działa.
Podczas pracy rolety znika połączenie z chmurą. W aplikacji jest czerwona kropka, na stronie www rozłączone. Dopiero po zakończeniu pracy rolety po 2-3 sekundach połączenie wraca i pojawia się % zamkniecie.
Przez to nie można z aplikacji sterować częściowym zamknięciem. Naciśniecie przycisku powoduje ruch albo do końca otwarcia albo do końca zamknięcia. Chcąc z online sterować procentowym zamknięciem robię to przez linki bezpośrednie. Z tym, że za jednym razem maksymalnie 20%. Jak chcę 40% to 20+20. Jak wezmę więcej niż 20 za jednym razem to połączenie z chmurą się zrywa i jedzie o końca.
Nie będę miał raczej takich spostrzeżeń bo kompilacje mam swoją na bazie nowo przepisanej biblioteki by @klew. (znajdziesz ją w linku w podpisie). @Espablo także dodał obsługę rolet w GUI Generic. Wrzuć którąś z nich i sprawdź czy będzie różnica :)
flowerek
Posty: 162
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

wt wrz 29, 2020 4:43 pm

Zdaj koniecznie relację po uruchomieniu produkcyjnym i kilku tygodniach testów.
Zastanawiam się tylko czy to się tak bardzo opłaca. Moduł kosztuje ok 40% ceny zamelowego srw-01, (45 zl vs 115 zl) ale srw jest raczej niezawodny.

Przy np sonof sv vs sbw-01 sprawa jest oczywista (19 zł vs 190 zł) 😁
lukfud
Posty: 578
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 29, 2020 5:34 pm

flowerek pisze:
wt wrz 29, 2020 4:43 pm
Zdaj koniecznie relację po uruchomieniu produkcyjnym i kilku tygodniach testów.
Zastanawiam się tylko czy to się tak bardzo opłaca. Moduł kosztuje ok 40% ceny zamelowego srw-01, (45 zl vs 115 zl) ale srw jest raczej niezawodny.
Przy np sonof sv vs sbw-01 sprawa jest oczywista (19 zł vs 190 zł) 😁
Dobrze, dam znać.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1321
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob paź 03, 2020 3:42 pm

Znalazłem coś takiego:
https://a.aliexpress.com/_msDZ8Td


Jak dobrze rozumiem gdyby podłączyć i oprogramować pod np malinę to mamy most do ZIGBEE
Screenshot_20201003-174142_AliExpress.jpg
Screenshot_20201003-174142_AliExpress.jpg (227.25 KiB) Przejrzano 233 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”