Chińskie wynalazki

LukiSpajder
Posty: 17
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

śr paź 07, 2020 2:56 am

Jeśli chodzi o sterownik LoraTap jaka jest rozpiska GPIO co gdzie podłączone ?
lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr paź 07, 2020 5:12 am

LukiSpajder pisze:
śr paź 07, 2020 2:56 am
Jeśli chodzi o sterownik LoraTap jaka jest rozpiska GPIO co gdzie podłączone ?
4,5 przyciski
12,14 przekaźniki
3 dioda, 13 switch na płytce
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 07, 2020 6:55 am

Wgrałem do Loratap (roletowy) GUI-generic.
Na radzie wszystko śmiga jak trzeba.
Ale przy okazji w jednym z 8 które mam zajechałem pad GPIO0 (bo małe to to jak nie wiem co) i nie mogę się dolutować żeby wprowadzić go w tryb flashowania. Chyba przedobrzyłem z lutownicą i się wtopił, wyparował...był i nim :(
Jakoś inaczej jestem w stanie wprowadzić moduł w tryb flashowania czy już całkiem kaplica?
Tak, wiem, jestem zdolny ;)
lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr paź 07, 2020 7:06 am

Krzyśku pisze:
śr paź 07, 2020 6:55 am
Wgrałem do Loratap (roletowy) GUI-generic.
Na radzie wszystko śmiga jak trzeba.
Ale przy okazji w jednym z 8 które mam zajechałem pad GPIO0 (bo małe to to jak nie wiem co) i nie mogę się dolutować żeby wprowadzić go w tryb flashowania. Chyba przedobrzyłem z lutownicą i się wtopił, wyparował...był i nim :(
Jakoś inaczej jestem w stanie wprowadzić moduł w tryb flashowania czy już całkiem kaplica?
Tak, wiem, jestem zdolny ;)
A sprawdzałeś moją kompilację?
Nie było potrzeby lutować do gpio0, wystarczyło przyłożyć kabelek podłączony do masy przy starcie ;)
Spróbuj dostać się do ścieżki pod laminatem.
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 07, 2020 7:15 am

lukfud pisze:
śr paź 07, 2020 7:06 am
A sprawdzałeś moją kompilację?
Nie było potrzeby lutować do gpio0, wystarczyło przyłożyć kabelek podłączony do masy przy starcie ;)
Spróbuj dostać się do ścieżki pod laminatem.
Nie, nie próbowałem jeszcze. Na razie zapodałem GUI_generic.
Tak, wiem że nie było potrzeby. Teraz jestem mądrzejszy o tę wiedzę ;)
Oj, to z moimi zdolnościami dostanie się pod laminat będzie równało się z całkowitym uszkodzeniem. Bo albo się przebiję na wylot, albo zetrę ścieżkę...urok delikatnych rączek ;)
Chyba nie będę maltretował już modułu i wykorzystam go z tym softem co jest do czegoś innego :)
LukiSpajder
Posty: 17
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

śr paź 07, 2020 8:26 am

LoraTap zamówienie także miesiąc z głowy 😀. A chciałem zapytać podłączenie Tx i Rx oraz GPIO 0 sa opisanie na tym układzie ?. Może ktoś ma zdjęcie z opisem ?
lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr paź 07, 2020 8:35 am

Krzyśku pisze:
śr paź 07, 2020 7:15 am
Chyba nie będę maltretował już modułu i wykorzystam go z tym softem co jest do czegoś innego :)
Jeśli masz już tam wrzucony GUI Generic, to spróbuj przez aktualizację wrzucić załączoną binarkę. @elmaya wrzucił ją gdzieś na forum (nie mogę znaleźć teraz postu). Potem będziesz mógł wrzucić inny soft.
Załączniki
ap_update.zip
(176.9 KiB) Pobrany 6 razy
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 07, 2020 8:51 am

lukfud pisze:
śr paź 07, 2020 8:35 am
Jeśli masz już tam wrzucony GUI Generic, to spróbuj przez aktualizację wrzucić załączoną binarkę. @elmaya wrzucił ją gdzieś na forum (nie mogę znaleźć teraz postu). Potem będziesz mógł wrzucić inny soft.
No właśnie nie mam. Chciałem...
Obecnie jest inCan easy.
lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr paź 07, 2020 8:59 am

Krzyśku pisze:
śr paź 07, 2020 8:51 am
lukfud pisze:
śr paź 07, 2020 8:35 am
Jeśli masz już tam wrzucony GUI Generic, to spróbuj przez aktualizację wrzucić załączoną binarkę. @elmaya wrzucił ją gdzieś na forum (nie mogę znaleźć teraz postu). Potem będziesz mógł wrzucić inny soft.
No właśnie nie mam. Chciałem...
Obecnie jest inCan easy.
A w inCan jest opcja aktualizacji?
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 07, 2020 9:02 am

lukfud pisze:
śr paź 07, 2020 8:59 am
A w inCan jest opcja aktualizacji?
Online? Nie....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”