Chińskie wynalazki

lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr paź 07, 2020 9:04 am

Krzyśku pisze:
śr paź 07, 2020 9:02 am
Online? Nie....
No to inCan albo próba "drapania" laminatu ;)
bicker
Posty: 411
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt paź 09, 2020 7:18 am

Witam,
czy ktoś już miał taki moduł
do mnie właśnie jedzie....
podpowiedzcie pod jaki GPIO jest podpięty przekaźnik.

Dzieki
Załączniki
esp.jpg
esp.jpg (170.1 KiB) Przejrzano 477 razy
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 372
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pt paź 09, 2020 7:36 am

Noże to Ci pomoże, co prawda różni się opcją zasilania.
http://www.chinalctech.com/m/view.php?aid=472
e-talking............
bicker
Posty: 411
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt paź 09, 2020 9:51 am

uchnast.michal pisze:
pt paź 09, 2020 7:36 am
Noże to Ci pomoże, co prawda różni się opcją zasilania.
http://www.chinalctech.com/m/view.php?aid=472
Super
wielkie dzieki
Zybi
Posty: 1478
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt paź 09, 2020 8:40 pm

bicker pisze:
pt paź 09, 2020 7:18 am
Witam,
czy ktoś już miał taki moduł
do mnie właśnie jedzie....
podpowiedzcie pod jaki GPIO jest podpięty przekaźnik.

Dzieki
Posiadam taki moduł i niestety ma on mały feler związany z układem zasilania , który po prosu ma za słabą wydajność prądową. Zapewne dlatego pojawiła się nowa wersja tego modułu z inaczej rozwiązanym zasilaniem podana w linku od @unchast.michal, ale być może to dotyczy tylko mojego egzemplarza.

Są dwa sposoby na szybkie rozwiązanie tego problemu:
1.) Podłączamy dodatkowy kondensator elektrolityczny 470-1000 uF na wejściu 5V stabilizatora
2.) Stosujemy soft z ograniczoną mocą radia

W załączeniu moje kompilacje pod ten moduł z pełną i połową mocy radia przy takiej rozpisce:

Kod: Zaznacz cały

#define LEDCONFIG_PIN     2 // LED Status/Config
#define CONFIG_PIN        0 // Config Button
#define BTN1_PIN         12 // Button1
#define BTN2_PIN          4 // Button2 or Sensor NO/NC
#define SENSOR1_PIN       4 // Button2 or Sensor NO/NC
#define RELAY1_PIN        5 // Realy - channel "0" for Relay
#define RELAY2_PIN       16 // Relay - channel "1" for blockade buttons ON/OFF from APP
#define DHT_PIN          14 // DHT11/DHT22 or DS18B20
#define ONE_WIRE_BUS     14 // DHT11/DHT22 or DS18B20
Wejście na stroną konfiguracyjną modułu 192.168.4.1:82

.
Załączniki
Multi_pinout.jpg
Multi_pinout.jpg (212.65 KiB) Przejrzano 361 razy
Supla_Multi_Measure_1xRelay_v8.0_free_half_power.rar
(250.6 KiB) Pobrany 8 razy
Supla_Multi_Measure_1xRelay_v8.0_free_full_power.rar
(250.55 KiB) Pobrany 5 razy
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

sob paź 10, 2020 9:45 pm

Ktoś wie, bo szukam ale jakoś nie mogę znaleźć. Jakie są oznaczenia tych wyjść?
Obrazek
lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

sob paź 10, 2020 9:49 pm

Krzyśku pisze:
sob paź 10, 2020 9:45 pm
Ktoś wie, bo szukam ale jakoś nie mogę znaleźć. Jakie są oznaczenia tych wyjść?
Obrazek
Od lewej:
katoda
anoda
+5V
NC
COM
NO
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

sob paź 10, 2020 10:02 pm

Dzięki
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

pn paź 12, 2020 7:32 am

Jeszcze jedno...do bramy się to nada?
lukfud
Posty: 552
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn paź 12, 2020 7:48 am

Krzyśku pisze:
pn paź 12, 2020 7:32 am
Jeszcze jedno...do bramy się to nada?
Tak, o ile na wyjściu ze sterownika bramy jest DC a nie AC.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”