Chińskie wynalazki

Zybi
Posty: 1504
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt gru 08, 2020 10:35 pm

banan0100 pisze:
wt gru 08, 2020 10:30 pm
witam mam pytanie posiada ktoś coś takiego jak to sie spisuje ?
https://pl.aliexpress.com/item/40011424 ... 5c0f3womSu
Masz o tym wynalazku w tym wątku trochę napisane.
andras
Posty: 328
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

wt gru 15, 2020 1:10 pm

Czy ktoś posiada takie gniazdko ? czy da się coś z nim zrobić ?

https://pl.aliexpress.com/item/10050015 ... 5615%23681
elmaya
Posty: 1111
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt gru 15, 2020 1:27 pm

andras pisze:
wt gru 15, 2020 1:10 pm
Czy ktoś posiada takie gniazdko ? czy da się coś z nim zrobić ?

https://pl.aliexpress.com/item/10050015 ... 5615%23681
does not use ESP8266, incompatible with Supla!
https://templates.blakadder.com/unsuppo ... WHD08.html
Krzychup
Posty: 39
Rejestracja: czw gru 26, 2019 8:23 pm

pt gru 18, 2020 9:52 pm

A może coś z Polski?
https://allegro.pl/oferta/zarowka-dgm-l ... 8583177319
Kupiłem, ale jeszcze nie rozebrałem...
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob gru 19, 2020 10:26 am

Krzychup pisze:
pt gru 18, 2020 9:52 pm
A może coś z Polski?
https://allegro.pl/oferta/zarowka-dgm-l ... 8583177319
Kupiłem, ale jeszcze nie rozebrałem...
elmaya ma do tego soft i można wgrać nie rozbierając żarówki. Używam już chyba z rok albo i lepiej i działa bez zarzutu. Tylko wygląda jak by był do RGB i steruję tylko ciepłą barwa. Zimnej w ogóle nie ma, po zatym robi co należy.
LukiSpajder
Posty: 25
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

ndz gru 27, 2020 8:51 am

Mogę prosić o linka do tego softa. Bo coś nie mogę znaleść.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz gru 27, 2020 9:01 pm

LukiSpajder pisze:
ndz gru 27, 2020 8:51 am
Mogę prosić o linka do tego softa. Bo coś nie mogę znaleść.
viewtopic.php?p=83660#p83660
Maniek913
Posty: 308
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

sob sty 02, 2021 6:33 pm

lukfud pisze:
czw paź 22, 2020 7:38 am
Maniek913 pisze:
czw paź 22, 2020 6:51 am
Czas zapisu 3min jest OK - po prostu nie wiedziałem o tym . Mam jeszcze kilka innych egzemplarzy - potestuję w sobotę. Dzięki.
Tak teraz na spokojnie przeczytałem wcześniejszy Twój post i mam zagadkę: o którym sofcie pisałeś ?! GUI Generic? :)
LukiSpajder pisze:
czw paź 22, 2020 7:25 am
A jest w planach dodanie do softa loratap sterowania przyciskami bistabilnymi ?
Nie planowałem, ale jeśli potrzebujesz, postaram się w najbliższym (nieokreślonym) czasie dodać.
Jeżeli już planujesz modyfikację softu do Loratap to zauważyłem dość poważny problem- kiedy użytkownik niechcący wprowadzi moduł w tryb konfiguracji - (a o to przecież nie trudno) to bez pomocy "fachowca" :D nie da się z niego wyjść - dlaczego nawet reset zasilania nie pomaga? Lepiej by było jakoś bardziej zabezpieczyć wejście w ten tryb np. wykorzystać istniejący buton na module, albo np zamiast przytrzymania przez 7s przycisku ustawić 10x
lukfud
Posty: 774
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

sob sty 02, 2021 10:14 pm

Maniek913 pisze:
sob sty 02, 2021 6:33 pm
Jeżeli już planujesz modyfikację softu do Loratap to zauważyłem dość poważny problem- kiedy użytkownik niechcący wprowadzi moduł w tryb konfiguracji - (a o to przecież nie trudno) to bez pomocy "fachowca" :D nie da się z niego wyjść - dlaczego nawet reset zasilania nie pomaga? Lepiej by było jakoś bardziej zabezpieczyć wejście w ten tryb np. wykorzystać istniejący buton na module, albo np zamiast przytrzymania przez 7s przycisku ustawić 10x
W czym miałby pomóc reset zasilania?

https://github.com/lukfud/supla_firmwar ... _v1.13.bin
Nowsza wersja z położeniami komfortowymi na dwu-klikach i możliwością ustawienia własnego czasu przejścia do konfiguracji.
Maniek913
Posty: 308
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

ndz sty 03, 2021 9:30 am

lukfud pisze:
sob sty 02, 2021 10:14 pm
Maniek913 pisze:
sob sty 02, 2021 6:33 pm
Jeżeli już planujesz modyfikację softu do Loratap to zauważyłem dość poważny problem- kiedy użytkownik niechcący wprowadzi moduł w tryb konfiguracji - (a o to przecież nie trudno) to bez pomocy "fachowca" :D nie da się z niego wyjść - dlaczego nawet reset zasilania nie pomaga? Lepiej by było jakoś bardziej zabezpieczyć wejście w ten tryb np. wykorzystać istniejący buton na module, albo np zamiast przytrzymania przez 7s przycisku ustawić 10x
W czym miałby pomóc reset zasilania?

https://github.com/lukfud/supla_firmwar ... _v1.13.bin
Nowsza wersja z położeniami komfortowymi na dwu-klikach i możliwością ustawienia własnego czasu przejścia do konfiguracji.
Reset zasilania w celu wyłączenia nieumyślnego uruchomienia trybu konfiguracji - jak wytłumaczysz osobie nietechnicznej co ma zrobić aby "naprawić roletę" w takim przypadku? Ma siedzieć po ciemku? :lol: A wyłączyć bezpieczniki każdy potrafi - nie? :)
Miałem właśnie taką interwencję w sylwestra - towarzystwo miało przedłużoną noc sylwestrową :lol:
Soft jest świetny ale dostęp do konfiguracji jest naprawdę nietrafiony - i ponawiam pytanie dlaczego po resecie moduł pamięta że był w konfiguracji? Dotąd nie spotkałem się z takim działaniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”